Νέο όνομα και μεταγραφές στο Action24

Αλλάζει ο χάρτης με τα νέα περιφερειακά κανάλια της Αττικής – Tα νέα δεδομένα

Το νέο Action 24, το… αδερφάκι του Attica TV και η συγχώνευση Channel 9 και One Channel.

Έντονη κινητικότητα, εν όψει εκλογών βεβαίως βεβαίως, λαμβάνει χώρα στα περιφερειακά κανάλια της Αττικής, που κέντρισαν το ενδιαφέρον υφιστάμενων και νέων καναλαρχών, οι οποίοι έχουν υψηλές βλέψεις.

Μετά το deal εξαγοράς του Action24 από τους νεοεισερχόμενους στον χώρο των media επιχειρηματίες Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη, κινητοποιούνται και άλλες… δυνάμεις. Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη προχωρά σε σύμπραξη με τον Διονύση Παναγιωτάκη ο οποίος εξαγόρασε το Channel 9 (από τα χρήματα που πήρε από την πώληση του Action24) και το συγχωνεύει με το One Channel. Το Channel 9 ανήκε στον Δημήτρη Κοντομηνά και μετά τον θάνατό του εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ο εκδότης της «Sportday», Τάσος Μπούρας.

Ως τώρα το One Channel εξέπεμπε μόνο διαδικτυακά και τηλεοπτικά Cosmote TV και της Nova. Μετά τον… γάμο Μαρινάκη – Παναγιωτάκη αποκτά επίγεια συχνότητα και θα μεταδίδεται κανονικά στην ελεύθερη τηλεόραση, στην Αττική. Μάλιστα μετακομίζει στα παλιά κτήρια του Action24 στο Γαλάτσι ενώ ειδησεογραφικά ενισχύθηκε κυρίως με… αποσπασμένους, από το Mega, δημοσιογράφους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το One θα αξιοποιεί και εκπομπές και σειρές από την πλούσια ταινιοθήκη του Mega για να καλύψει ώρες προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, η Alter Ego εκτός από το Mega αποκτά ένα ακόμα ελεύθερο –πλην περιφερειακό- κανάλι που ενόψει εκλογών θα δώσει έμφαση σε πολιτικά πάνελ.

Παράλληλα, στο νέο Action24 των Μπάκου και Καϋμενάκη στήνεται ήδη το νέο πρόγραμμα με live ενημέρωση 20 ώρες το 24ωρο. Οι προσπάθειες της νέας διοίκησης να προσεγγίσει δημοσιογράφους από το Mega, το Star και τον Alpha έφεραν μερικές αντιδράσεις αλλά βρέθηκε κόσμος που ήδη υπέγραψε και προετοιμάζεται. Το ανανεωμένο Action24 μετακομίζει στα στούντιο Alfa στα Μελίσσια και στις επιχειρήσεις των δύο επιχειρηματιών (και ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης) θα προστεθεί ένα ακόμα περιφερειακό κανάλι, το Attica TV.

Μπάκος και Καϋμενάκης έχουν συνάψει συμφωνία για ενοικίαση χρόνου από το Attica TV, που ανήκει στον δήμο Ασπροπύργου, και σχεδιάζουν να λειτουργήσουν παράλληλα και τα δύο περιφερειακά κανάλια της Αττικής με διαφορετική πολιτική γραμμή στο καθένα για να καλύψουν όλο το φάσμα….

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.