«Ιστορικό αυτογκόλ» | Το σχόλιο του Νίκου Μαστοράκη για τον ΑΝΤ1+

«Ιστορικό αυτογκόλ» | Το σχόλιο του Νίκου Μαστοράκη για τον ΑΝΤ1+

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook.

Για «αυτογκόλ» του ΑΝΤ1 κάνει λόγο ο Νίκος Μαστοράκης σε αναρτήση του. Ο έμπειρος δημοσιογράφος έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση μέσα από την οποία σχολιάζει ποιο ήταν το λάθος του καναλιού με την υπόθεση του Μουντιάλ.

Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των αγώνων θα μεταδιδόταν μέσω του ANT1+. Ωστόσο, τα πολλά προβλήματα σύνδεσης οδήγησαν το κανάλι του Αμαρουσίου να αποφασίσει παράλληλη μετάδοση και από το ελεύθερο.

Η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη:

Πώς λοιπόν έγινε το φιάσκο που θα “λερώνει” το brand ΑΝΤ1 για πολλά χρόνια; Τι πήγε τόσο στραβά που να “πέσουν” όχι ένα αλλά τρία συστήματα: Login : Υποδομές στον web server, Pay Check: Υποδομές στο billing. σύστημα Live View : CDN Υποδομές.

Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος που δημιουργήθηκε τo/o/η ΑΝΤ1+ (μέχρι που κατέληξε να είναι ΑΝΤ-) ήταν η επιχειρηματική απ-ληστία του ιδιοκτήτη. Ενώ έχει αδειοδοτημένο κανάλι που πρέπει να το φροντίζει πάνω από μικροσυμφέροντα επειδή το κανάλι αυτό είναι η ναυαρχίδα του, επειδή “Ομιλος ΑΝΤ1” λέγεται το συγκρότημα επιχειρήσεων, πλειοδοτεί με 12.5 εκ. ευρώ για το Mundial (έναντι των 10.5 εκ που προσέφερε η ΕΡΤ) όχι όμως για να ενισχύσει τη θέση του ΑΝΤ1 αλλά για να “ληστέψει” τους θεατές του καναλιού από το κεκτημένο τους να βλέπουν τους αγώνες χωρίς να πληρώνουν.

Φτιάχνει λοιπόν μια πλατφόρμα σύντομης ζωής (μετά το Mundial κανείς δεν θα γραφόταν συνδρομητής) οπου κάνει το σφάλμα να μην έχει τους κατάλληλους συνεργέτες. Αποδέχεται την προσφορά μιας Αυστραλιανής εταιρίας που είναι τόσο χαμηλή όσο να “μυρίζει αποτυχία” και της αναθέτει το ογκώδες και δύσκολο έργο. Πληρώνει λοιπόν για 10,000 θεατές ενώ ξέρει ότι θα έχει εκατό+ χιλιάδες. Για να εξασφαλίσει εισόδημα, επιβάλλει εξάμηνη συνδρομή μίνιμουμ (πρωτοφανές στα χρονικά) και τη μεγάλη μέρα, πέφτει το σύστημα επειδή οι Αυστραλοί ήταν το χρονικό ενός προβλεπόμενου “θανάτου.” Ξέρω, μάλιστα, ότι την προσφορά τους για τέτοιες υπηρεσίες είχε (ευτυχώς) απορρίψει η ΕΡΤ. Το φτηνό κρέας, όμως κλπ. κλπ.

Ο θεατής στερείται του θεάματος και ο άρτος που ο καναλάρχης περίμενε να εισπράξει, γίνεται οικονομικός εφιάλτης. Η σύμβαση με τη FIFA έχει ρήτρες 4 εκατομμυρίων, η σκέψη να μεταφερθούν τα παιχνίδια στο “Μακεδονία” εγκαταλείπεται επειδή το κανάλι δεν έχει άδεια, μερικά παιχνίδια μεταφέρονται στον ΑΝΤ1 και τρέχουν οι άνθρωποι του marketing να εξασφαλίσουν υπερτιμημένη διαφήμιση ενώ, σε τελευταίο καταφύγιο, ο ιδιοκτήτης αγοράζει live streams από την Αkamai, τον σοβαρό πάροχο CDN και όλοι πια βλέπουν Mundial δωρεάν, όπως έπρεπε από την αρχή.

Η Akamai δεν είναι κανένα φτηνομάγαζο κι έτσι κάθε φορά που ένας θεατής μπαίνει στο stream, ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 πληρώνει αδρά.

Ως προϊόν απεσκεψίας, κακής οργάνωσης, ακατάλληλου προσωπικού λοιπόν, ο ΑΝΤ1- θα φέρει το ταμείον σε πολύ βαρύ και σοβαρό μείον. Εκτός από τα 12.5 εκ. ευρώ της FIFA, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι άλλα 3 τουλάχιστον θα στοιχίσει η περιπέτεια αλαζονείας και απληστίας που, περιέργως, αυτοτιμωρήθηκε. Οσο για την πλατφόρμα, μην την είδατε!

Ιστορικό αυτογκόλ που θα καταδιώκει τον επιχειρηματία για πολύ καιρό.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.