Κατερίνα Καινούργιου | Όσα δήλωσε για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κοκλώνη μετά το δημοσίευμα του Documento (Vid)

Κατερίνα Καινούργιου | Όσα δήλωσε για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κοκλώνη μετά το δημοσίευμα του Documento (Vid)

To εν λόγω δημοσίευμα τον παρουσιάζει ως «αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης».

Το όνομα της Κατερίνας Καινούργιου συζητήθηκε πολύ στα social media μετά το δημοσίευμα-φωτιά του Documento του Κώστα Βαξεβάνη που παρουσίασε τον Νίκο Κοκλώνη ως «αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης» με χρέη πολλών εκατομμυρίων στο ελληνικό δημόσιο από δραστηριότητες με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα-φωτιά φέρεται πως βάζει σε μπελάδες τον επιχειρηματία και παρουσιαστή, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται την εμπλοκή του σε όλα αυτά που του καταλογίζουν.

«Κύκλωμα με εταιρίες-φαντάσματα που φέρεται να ξέπλενε μαύρο χρήμα με τακτικές μαφίας και έχει στο επίκεντρό του γνωστό παρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό που συνεργάζεται με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA και Mega βρίσκεται στο στόχαστρο του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Χρήστου Μπαρδάκη. Το πόρισμα-καταπέλτης της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ξεπερνά τις 80 σελίδες περιγράφει τακτικές εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογικές απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω εικονικών εταιρειών.

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε γενική δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του γνωστού παρουσιαστή. Στο μικροσκόπιο, εκτός από τον ίδιο, βρίσκονται 7 ακόμα πρόσωπα, ανάμεσά τους μία δικηγόρος, λογιστές και ο πιο στενός του συνεργάτης, αλβανικής καταγωγής, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος σε αρκετές εταιρείες του επιχειρηματία και κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών. Ο παραγωγός φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με 22 εκατομμύρια ευρώ, δηλώνοντας ότι απασχολούσε εργαζόμενους χωρίς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, ενώ εισέπρατε εισφορές από ΦΠΑ τον οποίο δεν κατέβαλε.

Ο πασίγνωστος παρουσιαστές είχε κάνει και αίτηση υπαγωγής σε επενδυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ, με το οποίο διεκδικούσε 2,5 εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο, δίχως όμως να τα εισπράξει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΚΑΪ για το εν λόγω πόρισμα.



Η Κατερίνα Καινούργιου, ωστόσο, πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του καλού της φίλου, λέγοντας στον αέρα της εκπομπής «Super Κατερίνα»:

«Επειδή διαβάζω διάφορα και στα social media με τοξικότητα και χαιρεκακία, και επειδή διαβάζω και κάποια άρθρα που με στεναχωρούν. Χθες ήταν η κοπή πίτας του ALPHA κι εγώ προσωπικά επέλεξα να μην παρευρεθώ, ενώ και ο Νίκος και όλοι μου είπατε ‘πήγαινε’.

Απλά όταν νιώθω πώς ένας φίλος μου βάλλεται, εγώ θεωρώ ανθρώπινο -σε έναν φίλο μου πραγματικό που με έχει στηρίξει και με αγαπάει και ξέρω πόσο κόσμο έχει ευεργετήσει και βοηθήσει-, σε μια στιγμή που μπορεί να αισθάνομαι εγώ ότι εκείνος νιώθει λίγο αμήχανα ή περίεργα, να είμαι δίπλα στον φίλο μου. Εγώ το ανθρώπινο, το βάζω πάνω και από το επαγγελματικό, πάνω από όλα.

Τις αξίες της ζωής τις μετράω έτσι. Εγώ τον Νίκο τον αγαπάω πολύ και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα λάμψει. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι καλά ο φίλος μου», είπε χαρακτηριστικά.


Να σημειωθεί πως, μερικές ώρες πριν, η ίδια είχε γίνει αποδέκτης βιτριολικών σχολίων για τη σχέση της με τον Νίκο Κοκλώνη την οποία πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως «σχέση συμφέροντος»:

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.