Αυτογκόλ Λιάγκα μετά την αποθέωση…

Αυτογκόλ Λιάγκα μετά την αποθέωση…

Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.

Τις τελευταίες μέρες Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Μουτσινάς και Αντώνης Κανάκης έχουν γίνει πρώτο trend στο twitter γνωρίζοντας την αποθέωση από τους χρήστες του, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι από τους λίγους που λένε τα αυτονόητα στην τηλεόραση μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Γιώργος Λιάγκας ειδικά που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μάτι του κυκλώνα για όσα κατά καιρούς έχει πει αυτή τη φορά είδε το όνομά του να γίνεται πρώτο θέμα στα social media και να αποθεώνεται από τηλεοπτικούς φίλους και εχθρούς.

Όσο μάλιστα αυξάνονταν τα θετικά σχόλια, τόσο ανέβαιναν και οι τόνοι του γνωστού παρουσιαστή ο οποίος τα είπε έξω από τα δόντια, βάλλοντας κατά δικαίων και αδίκων. Η κορύφωση της της οργής του Λιάγκα, όμως, ήρθε σήμερα.

Από το στόχαστρό του δεν γλύτωσαν ούτε οι καλλιτέχνες οι οποίοι μετά την τραγωδία των Τεμπών δεν ακολούθησαν το παράδειγμα συναδέλφων τους και πήγαν στα μαγαζιά τους για να τραγουδήσουν. Ο Λιάγκας δεν δέχτηκε ότι απλώς πήγαιναν στη δουλειά τους όπως όλοι οι επαγγελματίες και τους κατακεραύνωσε.


Επί 2 λεπτά το κοινό τον παρακολουθούσε να αναλύει με μεγάλη ένταση τους λόγους που οι τραγουδιστές δεν έπρεπε να πάνε στα μαγαζιά τους. Πολύ ωραία όλα αυτά και πολλοί είναι εκείνοι που θα συμφωνήσουν με τον Γιώργο Λιάγκα. Το θέμα είναι πώς όταν ανεβάζεις τόσο τους τόνους και κάνεις τόσο αιχμηρά σχόλια που θυμίζουν μάθημα ηθικής, μοιάζει κομματάκι αυτογκόλ μετά από λίγα λεπτά να ρίχνεις ξαφνικά την ένταση, να αλλάζεις ύφος και να καλείς τον κόσμο να στείλει μήνυμα για να κερδίσει δυο μεγάλα δώρα στους διαγωνισμούς της εκπομπής.


Θα πει κανείς και με το δίκιο του ότι και οι διαγωνισμοί είναι μέρος της εκπομπής και ότι ο Λιάγκας έκανε απλώς τη δουλειά του. Πολύ σωστά.

Απλώς το ίδιο θα απαντήσουν και οι καλλιτέχνες. Ότι πήγαν στα μαγαζιά, όχι επειδή δεν έχουν ενσυναίσθηση, αλλά επειδή έκαναν απλώς τη δουλειά τους…

Όπως μάλιστα γράφτηκε στα social media ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε έκθετος και για έναν ακόμα λόγο όταν συνομίλησε με σιδηροδρομικούς και συμφώνησε μαζί τους ότι δεν τους δόθηκε χρόνος γιατί υπήρχαν άλλα θέματα:

«Καταλαβαίνεις από τις μικρές λεπτομέρειες που ξεφεύγουν στα δημοσια ξεσπάσματα των “τηλεαστέρων” πολλά από τα συγκεκαλυμμένα πιστεύω τους ακόμα και όταν βρίσκονται να απολογουνται σε θύματα ή σε ανθρώπους που ζητούσαν τη βοήθεια της τηλεοπτικής προβολής για θέματα ζωης και θανάτου, όπως αποδείχτηκε, του κλάδου τους.
Όταν λοιπόν κάποιος σιδηροδρομικός μίλησε στον Λιάγκα, ενώ ο δεύτερος “ξεσπούσε” για την αδικία και την ντροπή που πρέπει να νοιωθουν κάποιοι, ο εργαζόμενος στον ΟΣΕ τού είπε ότι είχαν στείλει Δ.Τ., εκαναν απεργίες που χαρακτηριζοντας παρανομες κτλ. Και συμπληρωνει ο σιδηροδρομικος ότι δεν τους δινοταν τηλεοπτικο βημα γιατι μάλλον δεν πουλούσε το θεμα τους και υπηρχαν άλλα θέματα να ασχοληθουν τα κανάλια.
Και ο τίμιος Λιάγκας, ταπεινωμένος και ντροπιασμένος από όσα άκουσε συμφώνησε και είπε “Ναι, εχετε δίκιο. Ασχολούμασταν με το Metoo”.
Την πρώτη λοιπόν φορα που βρέθηκε να απολογείται για τα θέματα που ασχολείται η εκπομπή του, τα θέματα που ετρωγαν χρόνο από τους σιδηροδρομικούς, αυτός το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε σαν πετάμενο χρόνο και άχρηστο θέμα ήταν η προ διετιας ενασχόληση της εκπομπής του με κακουργήματα βιασμών ανηλίκων, βιασμών γυναικών, αποπειρών βιασμού, κακοποιήσεων κοκ.
Δε σκεφτηκε ουτε τα κουτσομπολιστικα θεματα, ούτε τις ατέλειωτες ωρες που πετούσαν σε αναλύσεις για τα ριαλιτι του σταθμού του πχ Φάρμα ή άλλων σταθμών πχ Survivor, σε κόντρες σελέμπριτι, σε συνεντεύξεις πουθενάδων, σε καβγάδες του ίδιου του Λιάγκα με τράπερς, σε μαλλιοτραβηγματα αντιπαλων παρουσιαστριών, σε αναλύσεις για το τι θα γινει στις Άγριες Μέλισσες, στο body shaming που έκανε σε όποια έβρισκε χοντρή στα μάτια του, στο να γελάει με τις κοπέλες που εκσπερμάτιζαν πάνω τους σε βιβλιοθήκες διάφοροι, σε ζώδια, σε κλασικές συνεντεύξεις για να προωθηθεί ο τάδε ηθοποιούς του σταθμού, σε φήμες και κωλορεπορτάζ που έβγαζαν από την κοιλιά τους για να γεμίσουν ώρες προγράμματος, σε ζεϊμπέκικα μεθυσμένων στη Βανδή κοκ[…]
Αυτή είναι η αυτοκριτική του Λιάγκα που αποθεώνεται χτες και σήμερα. Να παραδέχεσαι ότι δεν είχαν χρόνο για τα ρεπορτάζ των απεργιών και των θεματων ασφαλειας των επιβατων και των εργαζομένων στα τρένα οχι για όλα τα γτπ θέματά της εκπομπής σου αλλά για καποια προ διετιας θέματά της που ασχολήθηκαν για πρώτη φορα με πολλαπλές καταγγελίες κακουργηματικού επιπέδου σεξουαλικων επιθέσεων σε ένα χώρο με κλειστά στόματα για πολλές δεκαετίες».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.