H αλήθεια πίσω από τη viral φωτό από το δυστύχημα στα Τέμπη - Αυτό είδε ο διασώστης και έκλαιγε με λυγμούς (Vid)

H αλήθεια πίσω από τη viral φωτό από το δυστύχημα στα Τέμπη – Αυτό είδε ο διασώστης και έκλαιγε με λυγμούς (Vid)

Η συγκλονιστική εξιστόρηση του τι είδε στα συντρίμμια.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο συντρίμμια του δυστυχήματος στα Τέμπη προσπαθώντας να βοηθήσουν στη διάσωση όσων περισσότερων επιβατών μπορούσαν από τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Train.

Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης, βρισκόταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος και σήμερα μίλησε για πρώτη φορά στο T-Live και την Τατιάνα Στεφανίδου για όσα βίωσε στη σιδηροδρομική τραγωδία. Ο διασώστης μίλησε μεταξύ άλλων και για την περίφημη φωτογραφία που έγινε viran από το σημείο της τραγωδίας στην οποία φαίνεται ο ίδιος να έχει γονατίσει συντετριμμένος μπροστά από το κατεστραμμένο τρένο.

«Ήταν ένα σύμπλεγμα συναισθημάτων, ήταν θλίψη, πόνος, οι σκληρές εικόνες που αντίκρισα. Ήμουν μπροστά από κάποια αντικείμενα ενός ατόμου, μιας κοπέλας και ήταν τα καλλυντικά της, τα ρούχα της. Υπήρχε αίμα και υπολείμματα γενετικού υλικού στα προσωπικά της αντικείμενα. Ήταν μια στιγμή που με κατέβαλε, όλοι είμαστε άνθρωποι και κυριευόμαστε από συναισθήματα. Ήταν στιγμιαίο και προσπαθήσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο καλύτερα μπορούσαμε.

Όταν φτάσαμε στο τρένο, οι εικόνες που αντίκρισα ήταν χαοτικές. Είχε σβήσει η φωτιά στο βαγόνι και έπρεπε να ενεργήσουμε σύμφωνα με τις εντολές που μας έδωσαν. Ήταν μία επίπονη διαδικασία. Υπήρχε τρομερή βοήθεια και από το ΕΚΑΒ, τους πυροσβέστες, την αστυνομία και όλων των φορέων και των εθελοντών. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, να περισυλλέξουμε ό,τι μπορούσαμε για να δώσουμε στους συγγενείς κάτι.», δήλωσε ο συγκλονισμένος διασώστης στη δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.