
Πρωταγωνιστές | Το σχόλιο Βαξεβάνη για τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στον Θεοδωράκη έσφαξε χωρίς βαμβάκι (Pic)
Η εκπομπή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις.
Στη συνέντευξη της χρονιάς, έως τώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κατάφερε να φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Τρίτης 21/3, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της εκπομπής του ALPHA.
Αντιδράσεις που ξεκίνησαν από τα social media και έφτασαν μέχρι τον Ρουβίκωνα, μέλη του οποίου επισκέφτηκαν το σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι και έγραψαν στην πύλη του σπιτιού το σύνθημα «ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ».
Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις στο Twitter με χρήστες να κατηγορούν την εκπομπή για «ξέπλυμα» στις ευθύνες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο αναφερόταν ως «ατύχημα» στην εκπομπή.
Ο διευθυντής του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, έγραψε από τον λογαριασμό του στο Twitter:
«Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε τι πρωθυπουργός είναι και ο Θεοδωράκης μας θύμισε τι δημοσιογράφος ήταν».
Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας κάνει να ξεχάσουμε τι πρωθυπουργός είναι και ο Θεοδωράκης μας θύμισε τι δημοσιογράφος ήταν. #protagonistes
— Kostas.Vaxevanis (@KostasVaxevanis) March 22, 2023