ΕΡΤ: Περισσότερες μεταδόσεις Super League 2 ανά αγωνιστική

Έντονη ανησυχία για το μέλλον της ΕΡΤ3 – Mε στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι

Η αναμόρφωση της ΕΡΤ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συρρίκνωση καταγγέλλει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, με απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ, προχωρούν σε 3ωρες στάσεις εργασίας, το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουνίου και το απόγευμα της Πέμπτης 29 του μήνα.

Οι πρώτες αυτές κινητοποιήσεις είναι μια απάντηση των εργαζόμενων του τρίτου καναλιού της κρατικής ΕΡΤ, στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του (αυτόνομου) ειδησεογραφικού περιεχομένου της. Τόσο στις εκλογές της 25ης Μαΐου όσο και σε αυτές της 25ης Ιουνίου η ΕΡΤ3 περιορίστηκε στην απλή αναμετάδοση του προγράμματος της ERTNews, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία για το αν θα είναι η ΕΡΤ3 το κανάλι που θα βάλει λουκέτο!

Η αναμόρφωση της ΕΡΤ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήδη πριν τις εκλογές υπήρχαν πληροφορίες για σχέδια κλεισίματος, και της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ2. Το πλάνο είναι να απομείνουν τρία κανάλια: η ΕΡΤ1 με σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ (ήτοι, να μετατραπεί σε ψυχαγωγικό κανάλι), το ERTNews με 24ωρο ειδησεογραφικό πρόγραμμα και φυσικά το επιτυχημένο ERTFlix.

Κοντολογίς, δεν απομένει ρόλος για τα άλλα δύο κρατικά κανάλια που παραμένουν υποβαθμισμένα ενώ η ΕΡΤ3 μετατράπηκε από ανεξάρτητος σταθμός με διοικούσα επιτροπή σε μια απλή διεύθυνση και με όλες τις αποφάσεις και αναθέσεις να γίνονται από τα κεντρικά στην Αθήνα.

Το προσεχές διάστημα θα κριθεί αν θα συνεχίσει να υπάρχουν όσα κρατικά κανάλια υπάρχουν σήμερα – ή μειωθούν Οι εργαζόμενοι πάντως στη Θεσσαλονίκη έχουν λάβει το μήνυμα και δικαίως αντιδρούν. Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωση της μιλά για τη «συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ΕΡΤ3».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.