«Βαρύ» πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Star για το GNTM

«Βαρύ» πρόστιμο 30.000 ευρώ στο Star για το GNTM

H απόφαση του ΕΣΡ.

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο Star για όσα μεταδόθηκαν στον αέρα στα επεισόδια του Β’ κύκλου του GNTM, το 2019.

Η απόφαση ήταν καταπέλτης και έκανε λόγο για «ειρωνικό και περιφρονητικό σχολιασμό» και «εξόχως προσβλητική εκφορά λόγου» τόσο από πλευράς κριτικής επιτροπής όσο και σε ό,τι αφορά στις διαγωνιζόμενες του ριάλιτι μοντέλων.

«Υπό τα εκτεθέντα, η συμπεριφορά και η εκφορά λόγου των κριτών προς τις διαγωνιζόμενες δεν ήταν κόσμιες και ευπρεπείς, σε κάποιες δε περιπτώσεις ήταν εξόχως προσβλητική προς αυτές, ενώ ορισμένα σχόλιά τους χαρακτηρίζονταν από ειρωνεία και περιφρόνηση που δεν ήταν αναγκαία για την έκφραση της γνώμης τους και την αιτιολόγηση της ψήφου τους.

Η παρακίνηση και η εξώθηση των διαγωνιζομένων σε στρατηγικές «εξολόθρευσης» των αντιπάλων τους και η κατ’ αυτό τον τρόπο προβολή ενός προτύπου «αφανισμού» των τρίτων, για την επικράτηση ενός, αντιβαίνει, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, στην ηθική και υγιή συμπεριφορά που κατά κανόνα οφείλουν να επιδεικνύουν τα άτομα μίας κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, η εκτεταμένη προβολή της μεθοδευμένης, στρατηγικής συμπεριφοράς των διαγωνιζομένων, που στόχευε στην επικράτηση του ενός, και η προβολή σκηνών και διαλόγων έντονης εχθρότητας, αντιπαλότητας και μίσους, που γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε μεταξύ τους, συνέβαλαν στην υποβάθμιση της εκπομπής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΣΡ. 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στις εικόνες που ακολουθούν: 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.