Παρέμβαση στη Βουλή για το κλείσιμο της ΕΡΤ Sports 

Παρέμβαση στη Βουλή για το κλείσιμο της ΕΡΤ Sports 

«Η ΕΡΤ θα μπορούσε να υποστηρίξει έμπρακτα, μέσω του ΕΡΤSports, τους επί μήνες άνεργους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων».

Το κλείσιμο του τηλεοπτικού αθλητικού καναλιού ΕΡΤ Sports  αποφάσισε η διοίκηση της ΕΡΤ.

Με κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια τομεάρχισσα Ενημέρωσης Νατάσα Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γι’ αυτή την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια κίνηση που γεννά πολλά ερωτηματικά για τη διοίκηση Ζούλα – Γαμπρίτσιου, η οποία αποφασίζει να κλείσει το μοναδικό δημόσιο κανάλι με αποκλειστικά αθλητικό περιεχόμενο».

Και συμπληρώνουν: «ένα κανάλι με μηδενικό λειτουργικό κόστος, που έμπαινε δωρεάν σε κάθε σπίτι, καφενείο, πρακτορείο, έχοντας δημιουργήσει τηλεοπτική συνήθεια για τα αθλητικά τηλεοπτικά ραντεβού χιλιάδων φιλάθλων».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤSports «συνεισέφερε ουσιαστικά στην αύξηση της συνολικής τηλεθέασης της ΕΡΤ μιας και συγκέντρωνε σε μια τηλεοπτική στέγη την πλειοψηφία των δικαιωμάτων μετάδοσης και αξιοποίησης πολλών αθλητικών γεγονότων. Δικαιώματα που, ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά, αποτελούν πολύ ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και με το οποίο τα συνδρομητικά κανάλια, έχουν χτίσει το μεγαλύτερο μέρος της συνδρομητικής τους βάσης».

Επικουρικά, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «η κατάργηση του ΕΡΤ Sports μεταθέτει στις πλάτες της ΕΡΤ3 (το μόνο περιφερειακό κανάλι) και δευτερευόντως της ΕΡΤ1 έναν τεράστιο όγκο αθλητικών μεταδόσεων

  • α) ακυρώνοντας στην πράξη τον χαρακτήρα της ΕΡΤ3
  • β) περιορίζοντας την ενημέρωση και την ανάδειξη θεμάτων της περιφέρειας και
  • γ) διασπείροντας  το αθλητικό τηλεοπτικό κοινό, που ήταν συγκεντρωμένο σε ένα κανάλι, σε διάφορες τηλεοπτικές ζώνες άλλων μη αθλητικών καναλιών. Κάτι που δεν το λέει κανείς και… άριστη πρακτική τηλεοπτικού μάνατζμεντ».

Και καταλήγουν: «Η ΕΡΤ θα μπορούσε να υποστηρίξει έμπρακτα, μέσω του ΕΡΤSports, τους επί μήνες άνεργους αθλητές επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλημάτων. Όπως τους ποδοσφαιριστές της Super League 2, της Football League και τους αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ, του χάντμπολ, της υδατοσφαίρισης κ.α.

Αντ’ αυτού, βλέπουμε ακριβές φωτογραφικές συμβάσεις για μετάδοση φιλικών αγώνων μίας και μόνο ομάδας. Το ότι επιλέγει να μην το κάνει, στερώντας μάλιστα από το πολυπληθές φίλαθλο κοινό μια τηλεοπτική στέγη με εύκολη και άμεση πρόσβαση χωρίς επιπλέον κόστος, είναι κάτι για το οποίο ο κ. Πέτσας οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.