Βαξεβάνης - Κασσελάκης μαζί στα γενέθλια του «Documento»

Βαξεβάνης – Κασσελάκης μαζί στα γενέθλια του «Documento»

Για τα 7 χρόνια κυκλοφορίας του.

Στα γενέθλια της εφημερίδας «Documento» που συμπλήρωσε 7 χρόνια κυκλοφορίας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και δεν σταμάτησε να βγάζει… selfies.

Αναμφίβολα ξεχωρίζει αυτή με τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη (που έκανε και τις σχετικές αποκαλύψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Η γιορτή των εργαζομένων της εφημερίδας έγινε στο εστιατόριο «Γίδι» και, όπως γράφει το enimerosi24.gr, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρουσία Κασσελάκη έδωσε έναν γκλαμουράτο τόνο.

Βέβαια ο Κασσελάκης βιώνει από χθες δύσκολες στιγμές… Και η 23η Νοεμβρίου 2023 θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα η δεύτερη μεγαλύτερη αποχώρηση βουλευτών του μεν (μετά τους 25 το καλοκαίρι το 2015), αλλά ικανή να οριστικοποιήσει τη διάσπαση του κόμματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια νέα, έβδομη συνολικά, κοινοβουλευτική ομάδα μόλις πέντε μήνες μετά τις εκλογές.

Στην αποχώρηση των 9 βουλευτών αναφέρεται, μεταξύ άλλων (στην επιστολή τους), ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά» και πως ο νέος πρόεδρος «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος».

Νωρίτερα, οι Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος πήγαν στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών. Είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον… οριακά στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς έπεσε στους 36 βουλευτές, δίχως να αποκλείεται να αποχωρήσουν κι άλλοι μελλοντικά, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στους 32.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.