Κορωνοϊός: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας το επόμενο τρίμηνο

Κορωνοϊός στην Αφρική: Ποια χώρα χτυπήθηκε λιγότερο και ποια περισσότερο από την πανδημία

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Μία νέα πραγματικότητα ζει όλος ο πλανήτης εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα πάνω από 120 χιλιάδες είναι οι θάνατοι ενώ πάνω δύο εκατομμύρια είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής η Αφρική είναι από τις ηπείρους που έχει πληγεί λιγότερο από τον φονικό ιό. Την ώρα που οι αριθμοί σε όλες τις χώρες του κόσμου καλπάζουν, η συγκεκριμένη περιοχή άργησε να καταγράψει κρούσμα.

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας μάλιστα έχει προειδοποιήσει ότι η Αφρική δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για την αντιμετώπισης μίας τέτοιας πανδημίας. Τα συστήματα υγείας των χωρών είναι εξαιρετικά εύθραστα και τυχόν εξάπλωση της πανδημίας θα ήταν καταστροφική.

Μέχρι σήμερα στην Αφρική έχουν καταγραφεί 17.038 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Τα περισσότερα είναι στην Νότια Αφρική, την Αίγυπτο και την Αλγερία που έχουν καταγράψει πάνω από δύο χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ακολουθεί το Μαρόκο με 1988 κρούσμα ενώ την πρώτη πεντάδα όσον αφορά τα κρούσματα συμπληρώνει το Καμερούν με 848. Συνολικά 52 από τις 54 χώρες της Αφρικής έχουν καταγράψει κρούσμα.

Μέχρι σήμερα στην Αφρική έχουν καταγραφεί 878 θάνατοι. Η Αλγερία μετά τις περισσότερες απώλειες με 326 θανάτους, ενώ ακολουθούν Αίγυπτος με 178 και Μαρόκο με 127. Αυτές οι τρεις χώρες είναι που έχουν τριψήφιο αριθμό θυμάτων με την Τυνησία να είναι αμέσως μετά με 34.

Οκτώ χώρες έχουν μόλις έναν θάνατο. Είναι η Γκαμπόν, το Μπενίν, η Λιβύη, η Μπουτσουάνα, το Πράσινο Ακρωτήρι, η Γκάμπια, η Μαυριτανία και το Μπουρουντί. Συνολικά 18 περιοχές δεν έχουν καταγράψει κάποιον θάνατο. Ανάμεσά τους είναι η Ρεουνιόν με 391 κρούσματα, η Γουινέα με 363 κρούσματα, η Ρουάντα με 134 και η Μαδαγασκάρη με 108.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.