Νέα Σμύρνη: Στo Τμήμα Εκβιαστών η υπόθεση του εμπρησμού του εστιατορίου της Μάρας Δαρμουσλή - Όσα έγιναν γνωστά (Vids)

Νέα Σμύρνη: Στo Τμήμα Εκβιαστών η υπόθεση του εμπρησμού του εστιατορίου της Μάρας Δαρμουσλή – Όσα έγιναν γνωστά (Vids)

Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να απαντήσουν -μεταξύ άλλων- για το αν είχαν δεχτεί απειλές.

Οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις στο πώς ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο εστιατόριο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη – ιδιοκτησίας Μάρας Δαρμουσλή και Έλλης Αγγελιδάκη-, καθώς υπάλληλος που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα εστίασης κατήγγειλε πως περίπου άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Την υπόθεση αναλαμβάνουν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών, ενώ αναμένεται να εξετάσουν αν οι ιδιοκτήτες είχαν δεχθεί απειλές στο παρελθόν ή αν πρόκειται για κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν μέσω του κλιμακοστασίου 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Η πρώτη αντίδραση της Μάρας Δαρμουσλή

«Από τα δελτία ενημερώθηκα, δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου δηλαδή, για να ενημερωθεί από τις Αρχές. Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00, γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος.

Κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγράφει, δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούσε το κύκλωμα και που έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς.

Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων. «ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε είχα απειλές, ούτε μίση η οικογένειά μας, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν και θα δούνε τι θα γίνει», είπε φανερά «παγωμένη» στο «Πρωινό» η Μάρα Δαρμουσλή.


 Η μαρτυρία εργαζομένου για εμπρησμό

Εργαζόμενος του εστιατορίου, μιλώντας στο OPEN και τον Φάνη Καραμπατσάκη, δήλωσε πως πρόκειται για εμπρησμό.

Όπως περιέγραψε, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο άκουσε να σπάει το τζάμι από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου και είδε άτομα να πετάνε κάτι μέσα.

«Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο – Έχει μπράβους απ’ έξω, σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα»

Τα όσα είπε ο υπάλληλος, επιβεβαίωσε και ένας κάτοικος της περιοχής. Ο κ. Γιώργος που μένει απέναντι περιέγραψε στο Mega πώς έγινε το γεγονός. «Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», ανέφερε αρχικά.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

«Ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε ‘τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω’. Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε δύο επώνυμες κυρίες, και το μαγαζί υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ’ έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει ένας και ένας, σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα», είπε κλείνοντας.


Σημαντικές ζημιές και στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε: «Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας. Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους».

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.


*Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.