Συνεχίζεται ο «πόλεμος» της Nova με το Mega: Τέλος και ο ΑΝΤ1 από τη συνδρομητική πλατφόρμα;

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» της Nova με το Mega: Τέλος και ο ΑΝΤ1 από τη συνδρομητική πλατφόρμα;

Τέλος το Mega Channel από τις συνδρομητικές υπηρεσίες.

Στα «μαχαίρια» βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη NovaMega, όταν στον τηλεοπτικό σταθμό της Συγγρού μεταδόθηκε ρεπορτάζ κατά της Nova στο οποίο εμπλέκονταν ονομαστικά οι δύο ισχυροί άνδρες της μητρικής United Group, Σταθόπουλος και Σόλακ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, «η Nova αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα», κάτι  που αφήνει μετέωρο το επενδυτικό πρόγραμμα των 2 δισ. ευρώ που εξαγγέλθηκε από τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο. Την ίδια ώρα, ερωτήματα υπήρξαν και για το πώς έλαβε η εταιρεία χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και από δύο τράπεζες.

Η Nova, από τη μεριά της, σε επίσημη ανακοίνωσή της κατά του Mega, έκανε λόγο  για «σωρεία ψευδών ισχυρισμών», γεγονός που οδήγησε την Alter Ego Media να απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη θεωρώντας δυσφημιστικό το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Στη διαμάχη των δύο πλευρών, πάντως, μοιάζει να μπαίνει και ο όμιλος ΑNT1.

Αιτία; Ένα… παρεμφερές ρεπορτάζ κατά της Nova, το οποίο μεταδόθηκε στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Τώρα, με νέα ανακοίνωσή της στους συνδρομητές της, η Nova γνωστοποιεί το οριστικό τέλος του Mega Channel από τη συνδρομητική της πλατφόρμα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητέ συνδρομητή,

Η Nova αναστέλλει την αναμετάδοση του MEGA Channel μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών της. Οι πελάτες της Nova θα μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν το κανάλι του MEGA μέσω Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τις συμβατικές κεραίες και τους αποκωδικοποιητές Nova/EON. Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια απαιτήσεων για υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις για τρεισήμισι φορές υψηλότερα δικαιώματα αναμετάδοσης σήματος μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών.

Ως αποτέλεσμα αυτού, έχει ξεκινήσει από χτες δυσφημιστική καμπάνια με σωρεία ψευδών ισχυρισμών και δηλώσεων ενάντια στη Nova και τη United Group, και την αξιοπιστία τους αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι τελείως ανυπόστατοι και στόχο έχουν να πλήξουν την εταιρεία μας, τους εργαζόμενούς μας, τους πελάτες μας και τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που θα ωφεληθούν από τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η Nova. Είναι πολύ απογοητευτικό ότι το MEGA Channel χρησιμοποιεί εθνικές συχνότητες για να επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις των συνεργατών του. Η χρήση ιδίων μέσων για να ασκήσει κανείς αθέμιτη πίεση στους συνεργάτες του ώστε να δεχθούν παράλογους όρους, αποτελεί εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά. Δε θα υποκύψουμε σε αυτές τις μεθόδους, και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενάντια στην καταχρηστική μεταχείριση της εθνικής τηλεοπτικής συχνότητας για προσωπικό όφελος.

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι μία από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και media στην Ελλάδα, που έφερε την κινητή τηλεφωνία, το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους και συνεργάτες και 300 καταστήματα πανελλαδικά.

Η Νέα Nova είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών -στους τομείς σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης- και ένας από τους ισχυρότερους βραχίονες της United Group, συνεισφέροντας το 33% των συνολικών εσόδων της United Group που ανέρχονται σε 2.7 δις. Ευρώ. Από το 2020 η United Group έχει ήδη επενδύσει 1.8 δις Ευρώ στην Ελλάδα, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα και έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 2 δις Ευρώ μέχρι το 2027, με τα 400 εκ. Ευρώ εξ αυτών να έχουν ήδη επενδυθεί μέσα στο 2022 και το πρώτο 6μηνο του 2023. Οι ισχυρισμοί του MEGA ότι ένα επενδυτικό πλάνο αυτής της κλίμακας, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2027, θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί μέσα σε μερικούς μήνες, είναι φαιδροί και δείχνουν καταφανώς τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονται πίσω τους.

Η προσπάθεια παραπλάνησης των καταναλωτών και του ευρέως κοινού με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη Nova, όπως ότι η Nova αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της, μπορούν να ερμηνευτούν μόνον ως άμεση επίθεση προς τη Nova και τους μετόχους της, επειδή αρνηθήκαμε να δεχθούμε μία παράλογη χρέωση, τρεισήμισι φορές υψηλότερη, για δικαιώματα προβολής ενός ελεύθερου καναλιού. Το χρέος της Nova είναι μόνο x0.08 του EBITDA (κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων) και η εταιρεία είναι επί της ουσίας άνευ χρέους μετά τη σημαντική επένδυση της United Group.

Παραμένουμε απτόητοι από αυτές τις δυσφημιστικές ενέργειες και συνεχίζουμε να υπηρετούμε την υπόσχεσή μας να παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας και να αποτελούμε δυναμικό υποστηρικτή του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στις προοπτικές της Ελλάδας, συνεχίζουμε δυνατότεροι γιατί το οφείλουμε στους ανθρώπους μας και στους πελάτες μας.

Ήρθαμε για να μείνουμε.

Με εκτίμηση,
Nova

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.