«Είμαι queer και μάγισσα»: H «σατανίστρια» Ιρλανδή που προκάλεσε ρίγη στη σκηνή της Eurovision είναι το νέο φαβορί (Vids)

«Είμαι queer και μάγισσα»: H «σατανίστρια» Ιρλανδή που προκάλεσε ρίγη στη σκηνή της Eurovision είναι το νέο φαβορί (Vids)

Η έκπληξη του πρώτου ημιτελικού.

Μπορεί να μην ήταν από τα πρώτα φαβορί μέχρι το ταξίδι της στο Μάλμε όπως η Μαρίνα Σάττι ή το τραγούδι της Ελβετίας και της Κροατίας, η Ιρλανδία όμως μετά το τέλος του Α’ ημιτελικού της Eurovision έδειξε ότι μπορεί να γίνει φαβορί από αουτσάιντερ, μόνο από τα τρία λεπτά εμφάνισής της πάνω στη σκηνή.

Το τραγούδι Doomsday Blue του non-binary καλλιτέχνη Bambie Thug έχει να κάνει με την προσπάθεια για αποδοχή του εαυτού του κάθε ατόμου και είναι μια ωδή στην queer κοινότητα, όμως πάνω μετά την παρουσίασή του στην πίστα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού αυτό που έμεινε στον περισσότερο κόσμο που είδε και σχολίασε την εμφάνιση της Ιρλανδίας ήταν τα σατανιστικά σκηνικά.

Πεντάλφες, κέρατα, ξόρκια, σύμβολα μαγείας, ένας κερατόμορφος χορευτής που θύμιζε τον Σατανά αλλά και όλη η performance σχολιάστηκε ως ένα συνονθύλευμα σατανιστικών επιρροών και αισθητικής.

Μιλώντας στο Gay Times το Bambie Thug δήλωσε: «Μου αρέσει να είμαι μέρος μιας cool queer ανερχόμενης σκηνής. Δεν είχα κάτι τέτοιο όταν μεγάλωσα, επομένως είναι σημαντικό να έχετε ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να σχετίζεστε και να έχετε μουσική που σας μιλάει και σας επιτρέπει να έχετε περισσότερη ελευθερία να είστε ο εαυτός σας – πιο queer φωνές είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος».

Ο κόσμος φάνηκε να αγκαλιάζει όλη αυτήν τη διαφορετικότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και το Doomsday Blue πέρασε πανηγυρικά στον τελικό.

Όσοι υποστηρικτές της Ιρλανδίας ακολούθησαν την αποστολή στη Σουηδία, αλλά και ολόκληρη η χώρα πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση αλλά και την εμφάνιση του εκπροσώπου της και το Σάββατο είναι σίγουρο πως θα περιμένουν να βρεθούν πολύ ψηλά, ακόμα και στην κορυφή του διαγωνισμού.
Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.