Πώς το lockdown θα επηρεάσει τηλεοπτικές σειρές και ριάλιτι

Πώς το lockdown θα επηρεάσει τηλεοπτικές σειρές και ριάλιτι

Τι αναμένεται να συμβεί.

Νέο lockdown ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης. Οι περιορισμοί θα έχουν διάρκεια τρεις εβδομάδες και θα λήξουν όπως είπε ο Πρωθυπουργός στις 30 Νοεμβρίου. Οι νέοι περιορισμοί στην κυκλοφορία ξεκινούν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τις τηλεοπτικές παραγωγές που αυτή την στιγμή παίζονται κανονικά. Μην ξεχνάμε ότι κατά το πρώτο lockdown ένα τεράστιο μέρος της ψυχαγωγίας είχε «παγώσει» με αποτέλεσμα να υπάρχει και θέμα με τα έσοδα των καναλιών.

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας σε πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα» ανέφερε η πρώτη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε δημιουργώντας πολλές απορίες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν εξαιρέσεις για τις εσωτερικές παραγωγές των καναλιών αφού τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα με διαρκείς ελέγχους.

Όπως αναφέρει το Newsit.gr αυτή η παράμετρος επηρεάζει άμεσε την μυθοπλασία αφού εκεί υπάρχουν εταιρείες παραγωγής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα ζητήσουν να εξαιρεθούν και οι παραγωγές αυτές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με δεδομένη την κρίση στον χώρο του θεάτρου αφού κατέβασαν ρολά, ο καλλιτεχνικός κλάδος θα πληγεί ανεπανόρθωτα από ένα νέο Lockdown. Μην ξεχνάμε ότι απασχολείται σημαντικός αριθμός ηθοποιών αλλά και σκηνοθετών.

Όσον αφορά τα ριάλιτι και τα talent shows, το «Big Brother» δύσκολα θα σταματήσει αφού οι παίκτες είναι κι έτσι κι αλλιώς απομονωμένοι. Δεν αποκλείεται να βγαίνει στον αέρα με λιγότερους τεχνικούς. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με το «My style Rocks», που είχε διακοπεί στην πρώτη καραντίνα αλλά και το «The Voice» αφού συγχρωτίζονται αρκετοί άνθρωποι.

Όσον αφορά το «GNTM» και το «Bachelor» δεν τίθεται θέμα διακοπής αφού τα γυρίσματα έχουν προχωρήσει πολύ και το μόνο που μένει είναι ο τελικός.

Μένει να δούμε τι θα συνεχιστεί τελικά αφού η ΚΥΑ θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.