Ποια Ελλάδα 2.0; Έχει το πιο αργό και ακριβό internet στην Ευρώπη

Ποια Ελλάδα 2.0; Έχει το πιο αργό και ακριβό internet στην Ευρώπη

Δεν τη λες και βιομηχανική επανάσταση…

Ουραγός η Ελλάδα σε μία ακόμη διεθνή λίστα. Αυτή τη φορά η χώρα μας βρέθηκε στον… πάτο στο ποσοστό κάλυψης όσον αφορά στο ίντερνετ υψηλής ταχύτητας. Τούτο προκύπτει από σχετική έκθεση της Eurostat και μόνο ευρωπαϊκή χώρα δε θυμίζουν.

Για το 2021 λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ το 70% των νοικοκυριών στην Ευρώπη είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, σε σύγκριση με το 16% του 2013. Ανάλογη πρόοδος έχει επιτευχθεί και στην κάλυψη μικρών πληθυσμιακά περιοχών, με τις συνδέσεις VCHN (γρήγορο internet) να καλύπτουν πλέον το 37% της ευρωπαϊκής έκτασης, έναντι 4% του 2013.

Ωστόσο, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση τόσο στις συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, όσο και στην κάλυψη σε περιοχές με λίγους κατοίκους. Έχει το μικρότερο ποσοστό συνδέσεων VHCN στην ΕΕ καθώς μόλις το 20% των νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων, πολύ χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 70%. Η, δε, κάλυψη σε περιοχές με λίγους κατοίκους (λιγότερους από 100 ανά τετ. χλμ.) βρίσκεται στο… 0%. Ναι, μηδέν.

Σε πρόσφατη έκθεση της Eurostat, οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου εμφανίζονταν να πληρώνουν πιο ακριβά από κάθε άλλο στην Ευρώπη τις υπηρεσίες διαδικτύου. Η Ελλάδα είχε διαφορά της τάξης του 63% από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο όσον αφορά στις τιμές χρήσης του internet το 2019 και ήταν στη δεύτερη θέση με το ακριβότερο ίντερνετ πίσω από το Βέλγιο…

Καις εις ανώτερα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.