«Ο Διακογιάννης είχε παραιτηθεί από τη ζωή»

«Ο Διακογιάννης είχε παραιτηθεί από τη ζωή»

Η άγνωστη σχέση Διακογιάννη, Ζούλα και Βαγιάννη

Λύγισε τις προάλλες ο Γιάννης Μαμουλέζος για την απώλεια του Γιάννη Διακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Στούντιο 4. Ο πασίγνωστος και πολύπειρος αθλητικογράφος αποτέλεσε επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του εκλιπόντος και αναφέρθηκε στην απώλειά του.

«Αδιαμφισβήτητα η απώλεια της γυναίκας του, της Βαρβάρας, αλλά και πολύ περισσότερο της Ρίκας, τον έκανε να αποτραβηχτεί από τη ζωή, να παραιτηθεί. Είναι εξαιρετικά βαρύ για έναν άνθρωπο μέσα σε ένα χρόνο να χάνει τη γυναίκα του και την κόρη του. Μπορεί να μην ήταν το φυσικό του παιδί, αλλά είχε γίνει παιδί του», είπε χαρακτηριστικά εμφανώς συγκινημένος.

Η Βαγιάννη ήταν η μοναχοκόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και σε κυριακάτικο τραπέζι όπου ήταν καλεσμένος και ο Γιάννης Διακογιάννης, όπως και ο έτερος εμβληματικός δημοσιογράφος Άγης Βούρβουλης, έγινε… το μοιραίο. Ο Διακογιάννης ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Βαρβάρα και λίγο αργότερα, μετά το διαζύγιό της, ήταν μαζί. Αυτοκόλλητοι.

Ο αδερφός του Οδυσσέα, Στάμος Ζούλας, ήταν επίσης δημοσιογράφος και γιος του είναι ο νυν πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, που ήταν και πρώτος ξάδερφος της Βαγιάννη.

Βαγιάννη. Το «Βα» από το «Βαρβάρα» και το «Γιάννη» για να τιμήσει τον Διακογιάννη, εξ ου και άλλαξε το επώνυμό της η Ρίκα.

Ετσι μπήκε στην ζωή της Ρίκας ο Γιάννης Διακογιάννης κι έτσι το Ζούλα έγινε Βαγιάνη. Από την Βαρβάρα και τον Γιάννη.

Ο Οδυσσέας Ζούλας πέθανε από το 1992 κι ένα χρόνο πριν από την απώλεια της μητέρας της, η Ρίκα διεγνώσθη με καρκίνο του πνεύμονα. Από τότε μέχρι και την τελευταία στιγμή, τον αντιμετώπισε με τα πιο ισχυρά όπλα της: χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αισιοδοξία…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.