«Λάνθιμος, αν σας αρέσει να βλέπετε έναν άνθρωπο να μετατρέπεται σε κατσίκα και να βόσκει»

«Λάνθιμος, αν σας αρέσει να βλέπετε έναν άνθρωπο να μετατρέπεται σε κατσίκα και να βόσκει»

Yπάρχει και αυτή η κριτική στη νέα ταινία του Λάνθιμου.

Αποθεωτικές κριτικές και σχόλια από επαγγελματίες κριτικούς αλλά και μεγάλη μερίδα του κοινού, έχει δεχτεί ως σήμερα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» με πρωταγωνίστρια τη σύντροφό του Έμμα Στόουν, η οποία ταινία άνοιξε σε ευρύ κύκλωμα αιθουσών την 1η Ιανουαρίου.

Παρόλα αυτά μετά την προβολή του τις ημέρες των γιορτών υπήρξαν και αυτοί που δεν είδαν τίποτα μαγικό στον σουρεαλιστικό κόσμο που δημιούργησε ο Έλληνας σκηνοθέτης, ούτε κατάλαβαν κάποιους από τους συμβολισμούς πίσω από τις εικόνες με τις οποίες βομβάρδιζε το κοινό του ο Γιώργος Λάνθιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Ένας από αυτούς ήταν και ο δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ και του e-tetradio, Δημήτρης Κανελλόπουλος ο οποίος έκανε μία πολύ αυστηρή και καυστική κριτική για το νέο κινηματογραφικό πόνημα του σκηνοθέτη, χαρακτηρίζοντάς το βαρερό, παραμύθι, αδιάφορο και με ανόητους συμβολισμούς και αστεία.

Στο άρθρο του για το e-tetradio γράφει μεταξύ άλλων για το Poor Things και το σύμπαν του Λάνθιμου:

«Η ταινία είναι ένα παραμύθι, μηδέν ρεαλισμός, με σουρεαλιστικές καταστάσεις και αφύσικα πράγματα. Αν σας αρέσει δηλαδή ένας άνθρωπος να μετατρέπεται σε κατσίκα και να βόσκει, τότε πάσο. Αν σας αρέσει να βλέπετε μία κότα με κεφάλι γουρουνιού και γελάτε με αυτό, τι να πω… Μπορεί κάποιοι να τα βρίσκουν αστεία, ίσως και γεμάτα συμβολισμούς, εγώ τα βρίσκω μάλλον ανόητα. Οι φίλες μου (που βλέπαμε μαζί το φιλμ) με κατηγόρησαν, αστειευόμενες μετά, ότι δεν κατάλαβα τίποτε από την καταγγελία της πατριαρχίας, τη χειραφέτηση του γυναικείου φύλου και άλλα πολλά. Ομολογώ πως όχι, δεν κατάλαβα τίποτε από όλα αυτά.

Ο Γιώργος Λάνθιμος την είδε κάπως Tim Burton. Με το «Poor Things» έφτιαξε ξανά ένα ιδιότυπο κινηματογραφικό σύμπαν, πράγματι εντυπωσιακό, αλλά που προσωπικά με άφησε παγερά αδιάφορο. Βαρέθηκα θανάσιμα… Η ταινία διαρκεί άλλωστε, αδικαιολόγητα, κοντά στις δυόμιση ώρες».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.