Η νέα «Ελευθεροτυπία» απειλεί τις εφημερίδες της Αριστεράς;

Η νέα «Ελευθεροτυπία» απειλεί τις εφημερίδες της Αριστεράς;

Ναι ή όχι – και γιατί;

Ένας ιστορικός τίτλος, που στις νέες γενιές δεν λέει απολύτως τίποτα, ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας», θα κυκλοφορήσει και πάλι στα περίπτερα, μετά και την εξαγορά του τίτλου του από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν και τα καθημερινά φύλλα συνήθως επαναλαμβάνουν τα θέματα που την προηγούμενη ημέρα δημοσιεύονται στα sites, οι παλιοί αναγνώστες θέλουν να ελπίζουν ότι στη νέα Ελευθεροτυπία θα υπάρξει ζωντανό και φρέσκο ρεπορτάζ. Όπως μας έμαθε…

Η «Ε» είχε συνδεθεί με την Αριστερά και σήμερα απευθύνεται σε ένα περιορισμένο πολιτικό κοινό, το οποίο σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις συρρικνώνεται συνεχώς – και όπως δείχνουν θα συνεχίζει να συρρικνώνεται…

Με εξαίρεση τον «Ριζοσπάστη», που έχει διαφορετικό κοινό και στηρίζεται μαζικά από τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΚΚΕ, η νέα «Ελευθεροτυπία» θα απευθυνθεί σε ένα αναγνωστικό κοινό που είχε συνηθίζει να αγοράζει εφημερίδες όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Kontranews» και η «Αυγή» – άντε και «Τα Νέα» που ενίοτε όχι ότι ψιλοαριστερίζουν αλλά ασκούν δυναμική κριτική στην κυβέρνηση.

Θα βρει χώρο και αναγνώστες για να την αγοράσουν και να καταστεί βιώσιμη η νέα εκδοτική προσπάθεια; Όχι απλά πιθανό αλλά πιθανότατο, ειδικά με τις διαφημιστικές «πλάτες» των Μέσων της Alter Ego με… ναυαρχίδα το Mega.

Συνάμα, ακούγεται ότι η νέα «Ε» ψάχνει ονόματα-σημαίες της παλιάς «Ελευθεροτυπίας», όπως ο Αντώνης Καρακούσης και ο Σήφης.

Πάντως στο κτήριο της Συγγρού 340 από καιρό άρχισαν και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης του πρώτου ορόφου ώστε τα ΜΜΕ (κανάλι, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες) της εταιρείας, να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.