Γνωρίζατε ότι η ΕΡΤ «θάβει» ειδήσεις; (Vid)

Γνωρίζατε ότι η ΕΡΤ «θάβει» ειδήσεις; (Vid)

Δύο ειδήσεις για την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, η μία παίζει…

Πρόσωπο των ημερών η Δάφνη Κατσίμπα. Ακτινολόγος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Η κ. Κατσίμπα κατήγγειλε από χθες ότι ο Βασίλης Κικίλιας ψεύδεται. Γιατί; Διότι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, «δεν δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, έκλεισαν όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid».

Τούτο ήταν ως απάντηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια που ανακοίνωσε από χθες δημιουργία 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Κατσίμπα υποστήριξε επίσης ότι οι ελάχιστες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν ως ανάχωμα στην μαζική είσοδο ασθενών στα νοσοκομεία, αποψιλώνονται καθώς το υγειονομικό προσωπικό τους μεταφέρεται σε νοσοκομεία, και πολλές από αυτές κλείνουν.

Η κ. Κατσίμπα εμφανίστηκε το πρωί στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, όπου συνομίλησε με τον Κώστα Παπαμιχλιμίντζο. Ο παρουσιαστής, εμφανώς εκνευρισμένος, την έκοβε κάθε τρεις και λίγο και με άκρως ειρωνικό τρόπο. Όταν η πρόεδρος της ΕΝΙΘ του είπε ότι υπάρχει η πρόθεση να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των ιατρών για την τραγική κατάσταση, ο Παπαμιχλιμίντζος τη ρώτησε ευθαρσώς σε τι κωδικοί θα στείλουν οι γιατροί -στο 13033- για να κάνουν διαμαρτυρία! Δείτε το, από το 01:25 και μετά…

Η κ. Κατσίμπα βεβαίως διευκρίνισε ότι δεν θα βγει κανείς έξω αν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας…Το είπε στην ΕΡΤ το πρωί. Ουσιαστικά ρωτήθηκε για το πώς θα βγουν οι γιατροί έξω να διαμαρτυρηθούν και όχι για τις καταγγελίες της.

Η εν λόγω κουβέντα δεν έχει ανέβει στα (πολυδιαφημισμένα, τον τελευταίο καιρό) διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ, πλην βεβαίως από εκεί που ανεβαίνουν όλες οι εκπομπές

Αντίθετα, παίζει αρκετά ψηλά και στα δελτία ειδήσεων, και στις εκπομπές και στη διαδικτυακή της… έκδοση η έτερη είδηση για την κ. Κατσίμπα: ότι η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Κατερίνα Καραγιαννακίδου, παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκη την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, σε βάρος της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, μετά από δηλώσεις της οι γιατροί θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η οποία, ως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Και σωστά η εν λόγω είδηση παίζει. Οι καταγγελίες της κ. Κατσίμπα που πήγαν, όμως; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Δεν υπάρχουν οι καταγγελίες ούτε στο ert.gr, ούτε στο Youtube της ΕΡΤ, ούτε πουθενά.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.