Δεν την είδαμε ποτέ στον ΑΝΤ1: H συγκλονιστική σκηνή του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που έκοψαν από παντού (Vid)

Δεν την είδαμε ποτέ στον ΑΝΤ1: H συγκλονιστική σκηνή του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που έκοψαν από παντού (Vid)

Ο λόγος που κόπηκε από τον σκηνοθέτη.

H μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» προβάλλεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σταθερά κάθε Μεγάλη Εβδομάδα από τα ιδιωτικά κανάλια, έχοντας περάσει από Mega, ANT1, Star συνεχίζει να μαγνητίζει το κοινό τόσο με το μεγαλειώδες καστ του, την παραγωγή των 180.000.000€, τη σκηνοθεσία του τεράστιου Φράνκο Τζεφιρέλι αλλά και το επιβλητικό παίξιμο του Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Χριστού.

Όλοι οι τηλεθεατές γνωρίζουν απ’ έξω πια, 40 χρόνια μετά, τους διαλόγους κάθε σκηνής, αυτό όμως που δε γνωρίζουν κάποιοι είναι ότι και αυτή η μίνι σειρά είχε σκηνές κομμένες, οι οποίες παρότι γυρίστηκαν δεν προβλήθηκαν ούτε στη RAI to 1977 όταν και έκανε την πρεμιέρα της στην τηλεόραση, αλλά ούτε αργότερα, παρά μόνο βρίσκονται σε κάποιες extended version της σε Blu Ray.

Η πιο χαρακτηριστική από αυτές είναι η σκηνή μετά την Ανάσταση του Ιησού, όταν εκείνος εμφανίζεται στους μαθητές του για τελευταία φορά δείχνοντας τις πληγές του στον άπιστο Θωμά.

Ο σκηνοθέτης της μίνι σειράς είχε δηλώσει στο παρελθόν για την απόφασή του να κοπεί από το τελικό μοντάζ αυτή η σκηνή:

«Είναι ένα μυστήριο. Το έργο μας μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο όταν πρέπει να γυρίσουμε τέτοιες σκηνές. Σε μια φωτογραφία είναι διαφορετικό, αλλά στον κινηματογράφο, που σου δείχνει γεγονότα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μυστήριο. Το προσπάθησα αρκετές φορές.

Γυρίσαμε δύο διαφορετικές σκηνές για την Ανάσταση, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να αφήσουμε το κοινό να τη φανταστεί όπως ήθελε. Με την πίστη του και τα πιο βαθιά του συναισθήματα γι’ αυτό το μυστήριο. Από κινηματογραφικής άποψης, φοβόμουν ότι θα χάναμε αυτό το μυστήριο. Τι θα φορούσε ο Ιησούς; Θα έπρεπε οι επίδεσμοι να πέσουν από το σώμα του; Ποιο θα ήταν το σωστό τρόπο να το κάνουμε; Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν στο μυαλό μου. “Ίσως σε άλλη ταινία αυτή η σκηνή να λειτούργησε, στη δική μας δεν το έκανε.”»

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.