Μιντιάρχης | Πλάνα για επανέκδοση της «Αυριανής»;

Μιντιάρχης | Πλάνα για επανέκδοση της «Αυριανής»;

Τι γίνεται με την ιστορική εφημερίδα;

Η «Αυριανή» ήταν μια καθημερινή πολιτική εφημερίδα που έγραψε τη δική της ιστορία. Κατά τη δεκαετία του ‘80 και το πρώτο μισό της δεκαετίας του ‘90 ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες σε πωλήσεις εφημερίδες, μερικές φορές ξεπερνώντας και «Τα Νέα», που παραδοσιακά κατείχαν την πρώτη θέση.

Η εφημερίδα χαρακτηρίστηκε από μεταπτώσεις στην πολιτική της γραμμή, ξεκινώντας ως έντυπο φιλικό που υποστήριζε ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ και καταλήγοντας στο πλευρό του… Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα, και από άκρως επιθετική κριτική προς δημόσια πρόσωπα, φτάνοντας ακόμα και στη διάδοση πλαστών ειδήσεων. Ο χαρακτήρας αυτός περιγράφεται από το νεολογισμό «αυριανισμός», που χαρακτηρίζει τον ακραίο λαϊκισμό στον Τύπο.

Τον Οκτώβριο του 2012 η εφημερίδα έκλεισε, μετά από επίσχεση εργασίας απλήρωτων εργαζομένων και πτώχευση. Έναν χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2013, ο Γιώργος Κουρής κυκλοφόρησε την «Kontra News» ως συνέχεια της «Αυριανής».

Πλέον υπήρξαν εξελίξεις έπειτα από αρκετό καιρό γύρω από την εφημερίδα. Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έκανε δεκτή την αίτηση που έκανε ο γιος του Γιώργου και ιδιοκτήτης του ομίλου Kontra, Ανδρέας Κουρής, για την κατοχύρωση του τίτλου του πάλαι ποτέ καθημερινού φύλλου.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.