alafouzos marinakis

Μιντιάρχης | Οι Αλαφούζοι και ο Μαρινάκης «απέναντι» στην κυβέρνηση

Επικριτικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ των δύο επιχειρηματιών.

Δεν έκρυψαν ποτέ τις πολιτικές τους προτιμήσεις. Αλλά δεν δίστασαν και να περάσουν… απέναντι όποτε το απαιτούσε η επικαιρότητα. Και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 24ωρα ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ, ο Θέμης Αλαφούζος της «Καθημερινής» και ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Mega, in.gr, Βήμα, Τα Νέα κ.ά.) έχουν ανοίξει… μέτωπο με την κυβέρνηση.

Στον ΣΚΑΪ ίσως δεν έχει φανεί πολύ αλλά συμβαίνει. Τη Δευτέρα στο δελτίο προβλήθηκε άκρως επικριτικό ρεπορτάζ για την κυβέρνηση, με αφορμή την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ τα προηγούμενα 24ωρα, ακόμη κι από το στόμα της Σίας Κοσιώνη στο δελτίο, ακούστηκαν επικριτικά σχόλια για την κατάσταση στην πνιγμένη Θεσσαλία. Ναι, από τη σύζυγο του ανιψιού του πρωθυπουργού…

Εδώ, θα μου πείτε, άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αν δεν μπορεί» ο Αρης Πορτοσάλτε… Στο χειρότερό τους σημείο βρίσκονται, δε, οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του Θέμη Αλαφούζου. Αρκεί να διαβάσει τις στήλες της «Καθημερινής» τις τελευταίες ημέρες.

Η κριτική που ασκούν (και όχι αδίκως) στην κυβέρνηση τα Μέσα των Αλαφούζων φαίνεται πως δεν έχει περάσει απαρατήρητη προσωπικά από τον Μητσοτάκη. Και αν δεν υπήρχε ο ισορροπιστής Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος εσχάτως κρατά (κι εκείνος) αποστάσεις από το Μαξίμου, η κόντρα (μαθαίνω) θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Χτύπημα» στην κυβέρνηση, όχι για τη Θεσσαλία όμως, έριξε αίφνης το Mega! Στο δελτίο της Δευτέρας βρέθηκε στο επίκεντρο ρεπορτάζ με τίτλο «σοβαρές καταγγελίες για πάρτι εκατομμυρίων στην ΕΡΤ» το δεξί χέρι του Μητσοτάκη και πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας!

«Καταγγελίες για πάρτι εκατομμυρίων στην ΕΡΤ έρχονται στο φως, με εργαζόμενους να προχωρούν σε κρίσιμα ερωτήματα για τη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων σε δαπανηρές εξωτερικές και μεικτές παραγωγές» ανέφερε και προτάχθηκε (μεταξύ άλλων) και η επιστολή της δημοσιογράφου Αθηνάς Καμπάκογλου στην ΕΣΗΕΑ, όπου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιχείρησε να βάλει στο ίδιο καθεστώς ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος και της δικής του εκπομπής, που ήταν εσωτερικής παραγωγής και είχε επιτυχημένη πορεία, όπως τονίζει, με ελάχιστα χρήματα.

Ο, δε, Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ είχε καταγγείλει από το περασμένο έτος απευθείας αναθέσεις κατατμήσεις των διαγωνισμών και αλόγιστη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ…

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.