Ας πρόσεχαν τι… εύχονταν στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιντιάρχης | 10 εκατ. ευρώ σε εφημερίδες και κανάλια από τη «λίστα Μπρατάκου»

Το παρασκήνιο πίσω από την επιδότηση.

Λεφτά… υπάρχουν. για τα κανάλια και τις εφημερίδες. Την ώρα που εννιά στους δέκα Έλληνες ενημερώνονται μέσω διαδικτύου, από τα δεκάδες ενημερωτικά sites που υπάρχουν στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιμένει αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των τηλεοπτικών σταθμών και των εφημερίδων.

Μόλις τη Δευτέρα έγινε πράξη η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των επτά καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας (Star, Open, ΑΝΤ1, Mega, ΣΚΑΪ, Alpha και Μακεδονία TV) για το έτος 2022, οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσό των 6,1 εκατ. ευρώ.

Και, χθες έγιναν γνωστοί οι 31 δικαιούχοι (με 35 εφημερίδες) του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, οι οποίοι θα λάβουν σαφώς μικρότερο κομμάτι της «πίτας», ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Μάνι μάνι, 10 εκατομμυριάκια. 9,6 για την ακρίβεια. Κι αυτή τη φορά με υπογραφή όχι του Στέλιου Πέτσα και της… θρυλικής λίστας του, μα με υπογραφή του υφυπουργού πάρα τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε και η τελευταία που ενισχύονται τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες – και ίσως καλώς ενισχύονται, καθώς ο χώρος των ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν ζει τις καλύτερες μέρες του για μια σειρά από λόγους.

Ωστόσο το πώς χωρίζονται τα ποσά, ειδικά των εφημερίδων, σηκώνει πολύ συζήτηση: για «πρόδηλη και απαράδεκτη μεθόδευση για την υπονόμευση κάθε δημοκρατικού δημοσιογραφικού αναχώματος στη χώρα» έκαναν λόγο, με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Espresso» και «Live Sport» του ομίλου Φιλιππάκη, που πήρε… ψίχουλα. Υποστηρίζουν, δε, πως οι εβδομαδιαίας εφημερίδες που απασχολούν ελάχιστο προσωπικό θα λάβουν 100.000 ευρώ, κλαδική εφημερίδα που ασχολείται μόνο με θέματα αγροτικής ανάπτυξης θα λάβει 70.000 ευρώ και μια άλλη «παντελώς ανύπαρκτη κυκλοφοριακά» – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» – θα λάβει 120.000 ευρώ.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.