Τσουνάμι κρουσμάτων: Το μέτρο για τους ανεμβολίαστους που επιστρέφει μετά την τεράστια αύξηση κρουσμάτων

«Δωράκι» 6,1 εκατ. ευρώ Μητσοτάκη στους καναλάρχες καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το συνολικό ποσό είναι 6.187.911,60 ευρώ.

Έξι μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «δωρίσει» στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους μεγάλους δηλαδή της τηλεόρασης, την «εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ», εισφορά που πλήρωσαν το 2022 στον ασφαλιστικό οργανισμό εργαζόμενων στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε ένα ακόμη… δωράκι, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

Υπέγραψε την εκταμίευση του ποσού 6,8 εκατ. ευρώ για τα επτά κανάλια ως… επιστροφή!

Στο παράρτημα της απόφασης Α.Π.: Ε/1119 της 24ης Οκτωβρίου που υπογράφει ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος γίνεται η κατανομή των ποσών για την εισφορά 2% επί του τζίρου.

Το συνολικό ποσό είναι 6.187.911,60 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

  • Star: 1.175.161,22
  • Open: 400.926,56
  • Μακεδονία TV: 78.291,89
  • ΑΝΤ1: 1.878.507,55
  • Alpha: 1.304.441,62
  • ΣΚΑΪ: 1.045.320,64
  • MEGA: 957.240,88

Η εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ αποφασίστηκε με την κατάργηση του αγγελιόσημου που πέρασε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το 2% υποστηρίχθηκε θερμά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα πως έτσι θα σωθεί ο οργανισμός ασφάλισης των ΜΜΕ στη διοίκηση του οποίου, όπως είναι γνωστό, μετέχει και εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΙΤΗΣΕΕ. Οι σταθμοί ωστόσο δεν δέχονται να πληρώσουν την εισφορά και έτσι η κυβέρνηση τους έκανε τη… χάρη και θα την πληρώσει -πάλι- ο ελληνικό λαός μέσω του προϋπολογισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Σωκράτης Φάμελλος: «Εξοργιστική η απόφαση της κυβέρνησης»

Eξοργιστική και προκλητική χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να χρηματοδοτήσει με 6,8 εκατομμύρια ευρώ τους καναλάρχες, ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος. Οπως σημειώνει σκωπτικά «οι πρακτικές τύπου λίστας Πέτσα συνεχίζονται, με πρόφαση μάλιστα την υποτιθέμενη οικονομική αδυναμία των καναλαρχών λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία».

«Φαίνεται ότι η θέση 108 της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου δεν θα είναι δυστυχώς η χαμηλότερη για τη χώρα μας», σημειώνει καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι εξοργιστική και προκλητική η απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει με 6,8 εκατομμύρια ευρώ τους καναλάρχες. Οι πρακτικές τύπου λίστας Πέτσα συνεχίζονται, με πρόφαση μάλιστα την υποτιθέμενη οικονομική αδυναμία των καναλαρχών λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία. Φαίνεται ότι η θέση 108 της Ελλάδας στην ελευθερία του τύπου δεν θα είναι δυστυχώς η χαμηλότερη για τη χώρα μας».

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.