«Μέσα στα ενδεχόμενα είναι κι αυτό της εγκληματικής ενέργειας» - Βόμβα από τον πρόεδρο των ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας

«Μέσα στα ενδεχόμενα είναι κι αυτό της εγκληματικής ενέργειας» – Βόμβα από τον πρόεδρο των ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας

Όλα όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις με την υπόθεση της Πάτρας. Οι τρεις κόρες της οικογένειας Δασκαλάκη έφυγαν από τη ζωή με διαφορά τριών ετών με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος.

Οι έρευνες των αρχών έχουν επικεντρωθεί στην σχέση που είχε το ζευγάρι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν περνούσαν και τις καλύτερες μέρες τους.

Μάλιστα ο πατέρας είχε φύγει από το σπίτι ενώ φέρεται να είχε ξεκινήσει διαδικασίες για έκδοση διαζυγίου.

Στο μεταξύ, οι τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο. Το 9χρονο κορίτσι έφυγε τελευταίο χρονικά από τη ζωή τον Ιανουάριο και τα σχετικά ευρήματα θα ξετυλίξουν το κουβάρι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε ότι οι εξετάσεις και των δύο άλλων κοριτσιών επανεξετάζονται. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής εταιρείας οι ειδικοί επιστήμονες οφείλουν να ξεκινήσουν τις έρευνές τους από το πιο αρνητικό ενδεχόμενο και να αρχίσουν να αποκλείουν πράγματα με βάση τα ευρήματα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται για τους θανάτους των κοριτσιών είναι κι αυτό της εγκληματικής ενέργειας. «Μέχρι να περιμένουμε το αποτέλεσμα του θανάτου του τρίτου παιδιού, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι στα δυο πρώτα παιδιά έχει μπει όπως γνωρίζετε μια διαδικασία επαναξιολόγησης, άτυπη από κάποιους, τυπική από τις προανακριτικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε μια διαδικασία που όλα αξιολογούνται» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Όπως υπογράμμισε υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που να αποδεικνύουν την ασφυξία για την οποία έγραψε και σε ανάρτησή του στο facebook. Σημείωσε παράλληλα ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.