Μη χαλάσουμε τώρα ό,τι χτίζαμε τόσο καιρό...

Μη χαλάσουμε τώρα ό,τι χτίζαμε τόσο καιρό…

Θα είναι πολύ κρίμα...

Δεν είναι κάτι που τίθεται εν αμφιβόλω ή μπορεί να το «ερμηνεύσει» ο καθένας όπως θέλει- όχι, είναι ξεκάθαρο: η Ελλάδα ενήργησε πολύ γρήγορα και, έχοντας ως θλιβερό παράδειγμα τη γειτονική Ιταλία, πήρε άμεσα σκληρά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19 με το κλείσιμο των σχολείων, την απαγόρευση συγκεντρώσεων και, φυσικά, την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα υγείας της χώρας μας να μη γονατίσει και να δώσει την ευκαιρία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ν’ αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση.

Τα νούμερα που «γράφει» σε καταγεγραμμένα κρούσματα η Ελλάδα αλλά και σε συνανθρώπους μας που δεν τα κατάφεραν παραμένουν χαμηλά και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αξίζει ένα μπράβο σε όλους τους πολίτες που τηρούν, η μεγάλη πλειοψηφία, τα μέτρα. Όμως…

Όμως, το τελευταίο διήμερο η κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Με τον ήλιο να βγαίνει και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αρκετά οι εικόνες που βλέπαμε από τον Φλοίσβο, για παράδειγμα, στην Αθήνα αλλά και πολλά ακόμα μέρη με πρωτοφανή, για περίοδο καραντίνας, συνωστισμό δε μας τιμά καθόλου και βάζει σε τεράστιο κίνδυνο το όλο πλάνο μας για αποφυγή διασποράς του ιού.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και να μείνουμε στο σπίτι περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις μας. Ο Μάιος- που, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι ο μήνας που θ’ αρθούν σταδιακά τα μέτρα- είναι κοντά και δεν πρέπει να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα.

Τα πάμε καλά, ναι.

Αλλά μπορούμε και καλύτερα- τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία χρειάζεται μόνο λίγη υπομονή…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.