ΣΥΡΙΖΑ: Τα έκανε άνω κάτω το γκάλοπ του Mega!

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έκανε άνω κάτω το γκάλοπ του Mega!

Τι μαρτυρούν οι αποδόσεις από τα στοιχηματικά γραφεία για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχηματικά γραφεία έχουν βγάλει εδώ και καιρό αποδόσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μαρτυρούσαν πρακτικά τα αποτελέσματα καθώς σπάνια έχουν διαψευστεί.

Άλλωστε οι αποδόσεις τι είναι; Ποσοστά. Πιθανότητες. Μιας και δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε από αποδόσεις και στοιχηματική διάλεκτο, απλά κρατήστε πως όσο πιο μικρή είναι μια απόδοση, τόσο πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επαληθευτεί.

Αρχικά λοιπόν, η αιφνίδια εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην συριζέικη πραγματικότητα έφερε τα άνω κάτω και στις αποδόσεις, με τον Νίκο Παππά από δεύτερο φαβορί να πέφτει ως τρίτο και τον Ελληνοαμερικανό να παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ, με αποδόσεις από 3.00 έως 3.25. Ωστόσο παρέμενε… γκραν φαβορί από την αρχή η Έφη Αχτσιόγλου, με τιμές φαβοριτισμού από 1.15 έως 1.40.

Παρατηρήσατε το «παρέμενε». Ωραία. Διότι χθες, Πέμπτη, έβγαλε γκάλοπ το Mega στο δελτίο του όπου τα άνω κάτω έγιναν… κάτω άνω!

Σημειώστε:

  • Στη δημοτικότητα των υποψηφίων προέδρων η Αχτσιόγλου είναι στο 48% στο γενικό κοινό, έχει 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Ο Κασσελάκης μπορεί να μην έχει ακόμη πολύ μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%) όμως ήδη έχει θετική εικόνα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (58%) και σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν (62%).
  • Το 39% πιστεύει ότι ο Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, έναντι 37% της Έφης Αχτσιόγλου, το 35% πιστεύει ότι θα βελτιώσει την εικόνα του κόμματος, έναντι 39% της Αχτσιόγλου, και το 40% πιστεύει ότι μπορεί ο Κασσελάκης να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Αντίστοιχα, σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 29% της Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της Αχτσιόγλου, ενώ το 40% πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει στο μέλλον τον Μητσοτάκη (Αχτσιόγλου 29%).
  • Σε όσους δήλωσαν ότι σίγουρα θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου με 31%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 13%, ο Στέφανος Τζουμάκας με 3% και ο Νίκος Παππάς με 3%.
  • Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και δεύτερο γύρος, η έρευνα έκανε και σχετική ερώτηση για δεύτερο γύρο με συμμετοχή Αχτσιόγλου και Κασσελάκη. Το 52% θα προτιμούσε την Έφη Αχτσιόγλου έναντι 26% που θα προτιμούσε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εννοείται ότι οι στοιχηματικές αποδόσεις… χόρεψαν εκ νέου μετά από όλα αυτά! Η Αχτσιόγλου από το 1.37 ανέβηκε στο 1.60 – και ο Κασσελάκης πήγε από το 3.00 στο 2.30.

Η διαδοχή του Τσίπρα έδειχνε να έχει «κλειδώσει» – όχι πια…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.