Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αντικαθίσταται το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αντικαθίσταται το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»

Οδεύουμε προς την άρση της καραντίνας και το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» αλλάζει...

Τη σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναρξη της δεύτερης φάσης του κυβερνητικού σχεδίου, κατά τα οποίο σιγά σιγά θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει, σαφώς, ότι παύουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής ή τις αποστάσεις με τους γύρω μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι» αλλάζει και γίνεται «Μένουμε Ασφαλείς», καθώς είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε πως μπορεί ορισμένα μέτρα αίρονται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επιστρέφουμε στη ζωή προ κορωνοϊού.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αντικαθίσταται το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός:

«Προετοιμαζόμαστε για το δεύτερο στάδιο του σχεδίου μας. Προσοχή, όμως: Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδός από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής.

Στόχος μας θα είναι να την εντοπίζουμε γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια. Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνo είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του.

Κάποιες αρχές, πάντως, παραμένουν αδιαπραγμάτευτες. Προτεραιότητά μου ήταν και παραμένει η ζωή και η υγεία των Ελλήνων. Επιλογή μου είναι η κάθε απόφαση να έχει τη σφραγίδα της επιστημονικής γνώσης. Και στην ενημέρωση του πολίτη να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και λογοδοσία. Σας εμπιστεύτηκα και εσείς εμπιστευτήκατε όχι μόνο εμένα, αλλά και την Ελληνική Πολιτεία. Που δεν είναι άλλη, τελικά, από τη συλλογική μας υπόσταση.

Και καθώς περνάμε στη δεύτερη φάση, αυτοί οι δεσμοί εμπιστοσύνης πρέπει να διατηρηθούν άρρηκτοι. Ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος. Τότε, έπρεπε να αμυνθούμε για την υγεία μας και να σώσουμε ζωές, μένοντας σπίτι. Ενώ τώρα καλούμαστε να ξαναγυρίσουμε μεθοδικά, σταδιακά, σε κάποιες από τις γνώριμες δραστηριότητές μας. Το νέο μας σύνθημα, λοιπόν, είναι ‘Μένουμε Ασφαλείς’. Βγαίνουμε από το σπίτι, όμως μένουμε πάντα υπεύθυνοι».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.