Spoiler-βόμβα για τον Σασμό: Νεκρός ο Μαθιός από τα χέρια του Ευθύμη;

Τραγικό φινάλε στον «Σασμό»: Το σοκαριστικό τροχαίο της Βασιλικής και η αυτοκτονία του Νικηφόρου

Ο Μαθιός πληρώνει τελικά για το έγκλημά του...

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου ρίχνει αυλαία ο «Σασμός», με το τελευταίο επεισόδιο του β’ κύκλου να αναμένεται συγκλονιστικό.

Τι θα δούμε στο φινάλε σύμφωνα με το περιοδικό myTV;

Ο Σταύρος επιστρέφει στην Κρήτη και ανακοινώνει στον Αστέρη και στην Αργυρώ πως συναινεί στο να αλλάξει επίθετο ο Πετράκης. Η εξέλιξη αυτή ενθουσιάζει το ζευγάρι, που ετοιμάζει τον γάμο του, με την Καλλιόπη να βασανίζεται από ένα κακό προαίσθημα. Από την άλλη, ο Νικηφόρος αποφασίζει να εκδικηθεί τον Μαθιό για τον θάνατο του Στεφανή, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για όλους…

Η Καλλιόπη λέει στον Μαθιό ότι η Αστυνομία υποψιάζεται τον Φαρμάκη για τον φόνο του Στεφανή, την ώρα που η Βασιλική βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Έχοντας συνειδητοποιήσει πως η καπετάνισσα γνώριζε όλον αυτόν τον καιρό το έγκλημα που είχε διαπράξει ο γιος της, δεν μπορεί να ηρεμήσει. Σαν να μη φτάνει αυτό, οι τύψεις που έχει για τη Νάντια τη βασανίζουν όλο και περισσότερο. Το μόνο που θέλει είναι να βρει την κοπέλα και να της αποκαλύψει πως ο πατέρας της είναι ο Στεφανής.

Τραγικό φινάλε στον «Σασμό»: Το σοκαριστικό τροχαίο της Βασιλικής και η αυτοκτονία του Νικηφόρου

Για αυτόν τον λόγο ζητάει από τον Αντώνη να τη βοηθήσει, όμως τελικά τη λύση της τη δίνει η Στέλλα. Η τελευταία προτείνει στη Βασιλική να προσλάβει ντετέκτιβ, καθώς μόνο έτσι θα βρει τη Νάντια άμεσα.

Παράλληλα, ο Λευτέρης πιέζει την Ντίνα να του πει αν ο Βαγγέλης έχει σχέση με τον φόνο του Ξαξίρη και η νεαρή αστυνομικός αποφασίζει να εντείνει τις έρευνές της. Την ίδια στιγμή, η Μαρίνα σκέφτεται να γυρίσει στο σπίτι για να μην είναι η γιαγιά μόνη της, ενώ ο Δημήτρης ζητάει από τον Παύλο να κάνουν μια προσπάθεια συμφιλίωσης με τον Ευθύμη. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Καλλιόπη ακούει τον παπά και τον Αστέρη να μιλούν για τον επικείμενο γάμο του με την Αργυρώ και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Από την άλλη, ο Μαθιός συναντιέται με τον Μανόλη για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση…

Στο φως η αλήθεια για τον θάνατο του Πετρή

Ο Αντώνης αποτρέπει τη Θοδώρα από το να πει στη Μαρίνα την αλήθεια για τον θάνατο του Πέτρου. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι η γυναίκα του δεν θα αντέξει να μάθει κάτι τέτοιο. Συγχρόνως, ο Ευθύμης αρχίζει να χάνει την υπομονή του με τον Βαγγέλη, ο κλοιός γύρω από το πρόσωπο του οποίου στενεύει όλο και περισσότερο για τον φόνο του Στέλιου. Η Ντίνα είναι αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς είναι πλέον πεπεισμένη πως ο Βαγγέλης είναι ένοχος.

Η μέρα του μνημόσυνου του Στεφανή πλησιάζει και η Βασιλική προσλαμβάνει τελικά τον ντετέκτιβ για να εντοπίσει τη Νάντια. Παράλληλα, διάφορες αναμνήσεις από το παρελθόν πνίγουν τη Στέλλα, η οποία μαθαίνει μια είδηση που την αφήνει άφωνη. Κι ενώ ο Παύλος και η Αιμιλία έρχονται όλο και πιο κοντά, αφήνοντας πίσω τους τα όσα έχουν συμβεί, η Αργυρώ και ο Αστέρης κάνουν σχέδια για το μέλλον τους, περιμένοντας πώς και πώς τη στιγμή που θα ανταλλάξουν όρκους παντοτινής αγάπης.

Τραγικό φινάλε στον «Σασμό»: Το σοκαριστικό τροχαίο της Βασιλικής και η αυτοκτονία του Νικηφόρου

Έχοντας δει τη ζωή τους να περνάει από σαράντα κύματα, πλέον αισθάνονται πως τα δύσκολα για εκείνους έχουν τελειώσει. Τα δεδομένα, ωστόσο, ανατρέπονται, όταν πληροφορούνται πως ο Σταύρος επέστρεψε στην Κρήτη. Τα νέα της άφιξής του τους προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και τρέμουν στην ιδέα πως έχει έρθει για να διεκδικήσει την κηδεμονία του Πετράκη.

Η Καλλιόπη περιμένει τα χειρότερα

Ο Σταύρος ζητάει από την Αργυρώ και τον Αστέρη να συναντηθούν και τους ανακοινώνει πως είναι έτοιμος να υπογράψει όλα τα απαραίτητα χαρτιά προκειμένου ο Πετράκης να γίνει και επίσημα ένας Σταματάκης. Τα λόγια αυτά εκτοξεύουν τόσο την Αργυρώ όσο και τον Αστέρη στον έβδομο ουρανό, αφού συνειδητοποιούν πως πλέον μπορούν άμεσα να παντρευτούν.

Η Αργυρώ, μάλιστα, αποφασίζει και την ημέρα που θα μετακομίσει στην Καλλιόπη, η οποία βλέπει στη στοχοποίηση του Φαρμάκη τη λύση για τον Μαθιό. Κι ενώ η Βασιλική σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Αγριμάκη, η Αργυρώ ετοιμάζεται για τη μετακόμιση στο σπίτι της καπετάνισσας.

Η τελευταία, όμως, δεν είναι χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη κι ένα κακό προαίσθημα τη βασανίζει. Η Καλλιόπη έχει δει στον ύπνο της τη γριά Σταματάκαινα να της λέει πως αν η Αργυρώ και ο Αστέρης παντρευτούν, ο γιος και ο εγγονός της θα πεθάνουν και είναι σε πανικό. Από την άλλη, η Ντίνα πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Βαγγέλη, την ώρα που εκείνος διώχνει κάθε δισταγμό από το μυαλό του και αποφασίζει να δείξει την πίστη του στον Ευθύμη, βγάζοντας οριστικά τον Γαλετάκη από τη μέση.

Τραγικό φινάλε στον «Σασμό»: Το σοκαριστικό τροχαίο της Βασιλικής και η αυτοκτονία του Νικηφόρου

Ο Σταύρος, έχοντας αντιληφθεί πως κάτι βασανίζει τον αδελφό του, δεν σταματά να αγωνιά για εκείνον, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει.

 Νεκρή σε τροχαίο η Βασιλική;

Ένα ακραίο τροχαίο θα διαλύσει τη ζωή της Βασιλικής. Το συνταρακτικό αυτό νέο θα ηχήσει σε όλη την Κρήτη και τίποτα δε θα είναι το ίδιο ξανά, για κανέναν. Η Βασιλική χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και όλα τελειώνουν, μέσα σε δευτερόλεπτα.

Ο Μαθιός και ο Νικηφόρος βρίσκονται στο σπίτι, αντιμέτωποι. Ο Νικηφόρος έχει μάθει πως εκείνος σκότωσε τον πατέρα του, έχει πάρει το όπλο και είναι έτοιμος να πυροβολήσει τον άντρα που θεωρούσε σαν μπαμπά του, μετά την απώλεια του Στεφανή.

Η Βασιλική τρέχει να τους προλάβει, αλλά δε τα καταφέρνει. Συγκρούεται με ένα άλλο όχημα και χάνει τις αισθήσεις της. Το ατύχημα αυτό την οδηγεί στο νοσοκομείο, σε τραγική κατάσταση.

Τραγικό φινάλε στον «Σασμό»: Το σοκαριστικό τροχαίο της Βασιλικής και η αυτοκτονία του Νικηφόρου

Όλοι τρέμουν στην ιδέα πως δε θα καταφέρει να επιβιώσει. Τη Βασιλική, μετά το τροχαίο, εντοπίζει ένας περαστικός και καλεί αμέσως βοήθεια. Μόλις η αστυνομία φτάνει, τη βλέπει μέσα στα αίματα, πάνω στο τιμόνι. Όσο η Βασιλική μεταφέρεται στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, ένας πυροβολισμός ακούγεται στο σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο Νικηφόρος πατά τη σκανδάλη αλλά έχοντας στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Αν επιβεβαιωθούν τα spoilers, Νικηφόρος και Βασιλική καταλήγουν νεκροί…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.