Πόσοι Έλληνες πληρώνουν σήμερα συνδρομητική τηλεόραση;

Πόσοι Έλληνες πληρώνουν σήμερα συνδρομητική τηλεόραση;

Οι αριθμοί για Cosmote TV, Nova και Vodafone TV.

Μετά από δυο χρόνια όπου κατέγραψε σημαντική αύξηση, η ανοδική πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης έχει αρχίσει να επιβραδύνει – και, δη, απότομα. Η συμπίεση των εισοδημάτων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και η επαναφορά του τέλους 10% έχουν αποθαρρύνει τους καταναλωτές, που σταματούν τις συνδρομές τους και σε πολλές περιπτώσεις υποκαθιστούν τη νόμιμη συνδρομητική τηλεόραση με την πειρατική.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΕΤΤ για τη συνδρομητική τηλεόραση, στα τέλη του Ιουνίου του 2022 οι συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ευρυζωνικής γραμμής ανέρχονταν στα 1,17 εκατ., ενώ οι συνολικές συνδέσεις τηλεοπτικών πλατφορμών υπολογίζονται στις περίπου 1,78 εκατ. με την άνοδο της αγοράς να κινείται σε ρυθμούς περίπου 6%-7%.

Η Cosmote TV βρίσκεται στην πρώτη θέση της συνδρομητικής με 648.531 συνδρομητές το α’ τρίμηνο του 2023.

Η Nova, παρά τη δυναμική εκκίνηση που προσπάθησε να κάνει με την επιθετική εμπορική πολιτική της και τον πακτωλό χρημάτων που δαπάνησε για να φέρει τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν καταγράφει σημαντικά κέρδη μέχρι στιγμής, καθώς έχει ξεπεράσει πλέον τους 400.000 βάσει των ανακοινώσεών της.

Η Vodafone TV ακολουθεί πιο πίσω και από απόσταση, καθώς δεν διαθέτει ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, ωστόσο καταγράφει ανοδικές τάσεις, με ώθηση από το Disney+, ξεπερνώντας τους 165.000 συνδρομητές και στοιχηματίζοντας στο premium τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.