Στην ΕΡΤ το debate Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα

Στην ΕΡΤ το debate Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα

Η μάχη των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 21:15, η ΕΡΤ θα μεταδώσει το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η τηλεμαχία, οι όροι της οποίας θα συμφωνηθούν σε σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων, θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα μεταδοθεί από το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το ΕΡΤNEWS, και από την ΕΡΤ1.

Σε β’ γύρο θα εκλεγεί λοιπόν ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς ο Μπακογιάννης, «άγγιξε», αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πολυπόθητο 43% που θα του έδινε τη νίκη από τον α’ γύρο. Ο νυν δήμαρχος συγκέντρωσε το 41,37% και πάει με ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα νίκης.

Εκεί που έγινε η έκπληξη, ήταν με τον ποιον θα… αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Ζαχαριάδη, έχασε πανηγυρικά από τον Δούκα, καθώς ο υποψήφιος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, συγκέντρωσε το 14,2%, έναντι 13,35% του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει… κρότο. Μάλιστα, πολύ κοντά στον Ζαχαριάδη σε ψήφους ήταν και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ με 12,86%.

Ζαχαριάδης και Δούκας θα συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν για το περιεχόμενο της διοίκησης της προοδευτικής Αθήνας, ήτοι συνεργασία στην προσεχή, εκλογική Κυριακή.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.