Ετεροντροπή: Πολύ άβολο αυτό που συνέβη στον ΣΚΑΪ με τον μελισσοκόμο με τα ράστα...

Ετεροντροπή: Πολύ άβολο αυτό που συνέβη στον ΣΚΑΪ με τον μελισσοκόμο με τα ράστα…

Πώς αντέκρουσε την άβολη και ντροπιαστική ερώτηση.

Ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος από την Καρδίτσα, που είναι ενεργός στον τομέα της μελισσοκομίας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον με το σπάνιο χτένισμα του, ένα χτένισμα τζίβες και ράστα στα μαλλιά του. Ως αποτέλεσμα, κλήθηκε στην εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» στον σταθμό ΣΚΑΪ, με παρουσιαστές τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.

«Εισάγεται νοθευμένο και φιλτραρισμένο μέλι χωρίς γύρη, μπλέκεται μαζί με ελληνικό και γίνεται ένα χαρμάνι και πωλείται ως ελληνικό στα ράφια» ανέφερε και πρόσθεσε «εμείς θέλουμε να τεθεί συγκεκριμένη ποσότητα γύρης που θα περιέχεται στο μέλι που θα λέμε ότι είναι ελληνικό. Να ξέρει ο καταναλωτής τι μέλι παίρνει.

Έχουμε να ανταγωνιστούμε κάποιους σε ένα πλαίσιο αδικίας και ψέματος. Η γυροσκοπική εξέταση γίνεται από το 1990, βάλτε κάτω τα χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοπαραγωγοί βάζουν ζητήματα, πρόκειται για τερτίπια. Τα περισσότερα μέλια δεν είναι ελληνικά.

Τα εισάγουνε, τα φιλτράρουν για να μην υπάρχει ποσότητα γύρης και βάζουν ελληνικό για να γράφουν πως είναι ελληνικά. Δεν είναι δυνατόν στην Καρδίτσα να είμαστε τόσοι παραγωγοί και να υπάρχουν τέτοια μέλια στα ράφια», ήταν μερικά μόνο από όσα ανέφερε ο μελισσοκόμος για το μέλη και τη νοθεία στην Ελλάδα.

Παρότι ο πολύ καλά ενημερωμένος αγρότης εξηγούσε αναλυτικά τι συμβαίνει με το μέλι, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γρηγοριάδης αποφάσισε να τον διακόψει και να τον ρωτήσει κάτι εντελώς άσχετο, σχετικά με την κόμη του και τα ράστα του.

Ο κ. Γιαννακόπουλος απόλυτα ψύχραιμος αντέκρουσε την άβολη και μάλλον ντροπιαστική ερώτηση, σε μία περίοδο αγροτικών κινητοποιήσεων, επαναφέροντας την κουβέντα στο μέλι, τονίζοντας ότι είναι πιο σημαντικό να μιλήσουν για τα θέματα του κλάδου. Όσο ο μελισσοκόμος έδειχνε στον δημοσιογράφο πώς να κάνει σωστά τη δουλειά του, ο Γιώργος Γρηγοριάδης έλεγε μόνο «αλίμονο» προσπαθώντας να μαζέψει τα αμάζευτα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.