Εξαφανίστηκε φαβορί της Eurovision 2024: Δεν εμφανίστηκε στην πρόβα τζενεράλε και τον ψάνουν - Η ανακοίνωση της EBU

Εξαφανίστηκε φαβορί της Eurovision 2024: Δεν εμφανίστηκε στην πρόβα τζενεράλε και τον ψάνουν – Η ανακοίνωση της EBU

Μία ημέρα πριν τον τελικό.

Μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision το βράδυ της Πέμπτης 9/5, ολοκληρώθηκε η ημιτελική φάση και πλέον γνωρίζουμε όλες τις χώρες που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Σήμερα Παρασκευή 10/5 θα γινόντουσαν οι τελικές πρόβες πριν τον τελικό όμως η διαδικασία στο Μάλμε έκρυβε εκπλήξεις.

Πριν την πρόβα τζενεράλε πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια flag parade στη σκηνή της Eurovision 2024, με όλες τις χώρες που προκρίθηκαν να εμφανίζονται κανονικά, όταν όμως ξεκίνησε η διαδικασία της πρόβας τζενεράλε ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού έλειπε.

Ο Joost Klein, τραγουδιστής της Ολλανδίας που ερμήνευσε το Europapa και είχε αποθεωθεί στον δεύτερο ημιτελικό στον οποίο συμμετείχε και η Μαρίνα Σάττι, δεν εμφανίστηκε στην τελευταία πρόβα και αποκλείστηκε από την πρόβα. Κανείς μέχρι στιγμής δε γνωρίζει τι έχει συμβεί. Οι διοργανωτές δεν περίμεναν να εμφανιστεί και συνέχισαν τη διαδικασία κανονικά με την πρόβα του Ισραήλ. που ακολουθούσε εκείνη της Ολλανδίας.

Η EBU, μέσω επίσημου εκπροσώπου της,  κοινοποίησε την παρακάτω δήλωση: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με αυτό και θα ενημερώσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία».

Μία ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου,  η Ισραηλινή εκπρόσωπος, Edan Golan, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θεωρεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των άλλων συμμετεχόντων. Όταν ο συντονιστής της συνέντευξης της είπε ότι μπορεί να μην απαντήσει αν θέλει, τότε ο Joost Klein φώναξε «γιατί όχι;».

Μέχρι στιγμής η έρευνα για το τι συμβαίνει με τον τραγουδιστή της Ολλανδίας συνεχίζεται ενώ τα μεγάλα Μίντια τον αναζητούν μέσω των εκπροσώπων της χώρας του.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.