ΕΡΤ: Πιάνει δουλειά η Κατερίνα στην ΕΡΤ – Εκκρεμότητα για 500 συμβασιούχους

ΕΡΤ: Πιάνει δουλειά η Κατερίνα στην ΕΡΤ – Εκκρεμότητα για 500 συμβασιούχους

Αβεβαιότητα σε εκείνους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Από  σήμερα , Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, η Κατερίνα Κασκανιώτη αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΡΤ και αύριο, Τρίτη, θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους. Τούτο ύστερα από κενό 16 ολόκληρων μηνών (!), μετά την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου, τη θέση του οποίου αναπλήρωνε ο πρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Ζούλας.

Παράλληλα, στο νέο ΔΣ της εταιρείας που θα συγκροτηθεί θα πρέπει να καλυφθεί και η θέση που κατείχε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου καθώς η θητεία του δεν ανανεώθηκε.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου λήξουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (με δυνατότητα ανανέωσης) σε περίπου 500 εργαζομένων στην ΕΡΤ, διαφόρων ειδικοτήτων μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφων του ΕΡΤNews. Όλοι αυτοί εργάζονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και μέσα σε αυτή τη συνθήκη θα κάνουν βάρδιες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά…

Θεωρητικά η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να λάβει τέλος άμεσα. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει- θεωρητικά επταμελές- ΔΣ και να συνεδριάσει. Κάτι που λογικά θα γίνει άμεσα.

Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ την επόμενη εβδομάδα ή στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η αβεβαιότητα σε εκείνους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα παραμείνει.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ έχει ενημερώσει, κατά τους ίδιους κύκλους της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, τις γενικές διευθύνσεις του φορέα να εφαρμόσουν τη διάταξη για ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε ποσοστό 10%. Λέγεται πως κάποιοι από τη συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων- μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- έχουν ενημερωθεί ότι συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί τέλος του έτους.

 

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.