10 χρόνια μετά: Η Κοντσίτα της Eurovision είναι σήμερα άλλος άνθρωπος (Pics)

10 χρόνια μετά: Η Κοντσίτα της Eurovision είναι σήμερα άλλος άνθρωπος (Pics)

Μία δραστική αλλαγή στη νικήτρια του 2014.

Εκπροσώπησε την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη και κατέκτησε με πολύ εμφατικό τρόπο την πρώτη θέση με το τραγούδι «Rise Like a Phoenix» έχοντας σχεδόν την ολική αποδοχή από το κοινό δέκα χρόνια πριν.

Η Κοντσίτα Βουρστ, η περσόνα που επινόησε ο τραγουδιστής Τόμας Νόϊβιρτ είχε πίσω της μία ιστορία που έπλασε ο ίδιος στο κεφάλι του και με αυτήν πορεύτηκε ως την κορυφή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η Κοντσίτα δεν ήταν τρανς γυναίκα, με τον Νόιβιρτ να είναι γκέι και να τη χαρακτηρίζει drag queen. Η Κοντσίτα πέτυχε την πρώτη νίκη για την Αυστρία στη Eurovision από το διαγωνισμό του 1966. Από τότε όμως άλλαξαν πολλά για τον τολμηρό καλλιτέχνη.

Ο τραγουδιστής συνεχίζει να κάνει κάποιες drag εμφανίσεις, πλέον όμως δεν κυκλοφορεί αποκλειστικά με γυναικεία ρούχα, έχει βγει από τον ρόλο της Κοντσίτα, συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις με ανδρικά ρούχα, τα δικά του κοντά μαλλιά, ενώ έχει υπάρξει και κριτής σε talent show, όλα αυτά μακριά από την αγαπημένη του περσόνα που κάποτε κατέκτησε την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.