HBO Max | Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

HBO Max | Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Τα πλάνα της Vodafone TV.

Ανακατατάξεις κι εξελίξεις αναμένονται στον κλάδο της συνδρομητικής τηλεόρασης το αμέσως επόμενο διάστημα, την ώρα που η εγχώρια αλλά και η διεθνής αγορά έχει επιβραδύνει ρυθμούς ανάπτυξης εξαιτίας του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης που περιορίζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών. Εξ ου και υπάρχει πρόσθετη καθυστέρηση στο λανσάρισμα της συνδρομητικής πλατφόρμας του HBO Max στη χώρα μας από τη Vodafone TV.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η υπηρεσία θα ξεκινούσε το 2021 ωστόσο πήρε αναβολή. Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφέρει τα στελέχη της Warner το καλοκαίρι τα σχέδια αναβάλλονται μέχρι νεότερας αφού η εταιρεία θα στρέψει το ενδιαφέρον της στην ενοποίηση των υπηρεσιών του HBO Max με το Discovery κι όχι στην διεύρυνση της συνδρομητικής της βάσης μέσα από επέκταση σε νέες αγορές.

Στην απόφαση συμβάλλει και η επιβράδυνση που καταγράφεται στον κλάδο. Εξαιτίας αυτής άλλωστε και σε μια προσπάθεια περιορισμού των δαπανών, η Warner Bros Discovery έχει δηλώσει ότι δεν θα παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο για κάποιες χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ολλανδία, κ.ά. αλλά θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παραγωγή σειρών στη Γαλλία και την Ισπανία.

Μέσα, δε, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου της Vodafone με το HBO, για την προβολή για ακόμα δύο χρόνια του περιεχομένου της τελευταίας μέσα από το Vodafone TV. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η επέκταση της χρονικής διάρκειας της συνεργασίας μπορεί να φέρει διευρυμένο περιεχόμενο στην Vodafone TV, μέσα από την ταινιοθήκη της Warner. Η επέκταση αναμένεται να διατηρήσει το ισχυρό πλεονέκτημα σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο που έχει μέχρι σήμερα η πλατφόρμα.

Η επέκταση της συνεργασίας με την Warner για την αποκλειστική προβολή του περιεχομένου του HBO, σε συνδυασμό με την συνεργασία με το Disney+, μέσω της οποίας το περιεχόμενο του Disney+ προσφέρεται σε προνομιακή τιμή μέσα από την πλατφόρμα της Vodafone TV, η συνδρομητική υπηρεσία του τηλεπικοινωνιακού παρόχου εκτιμάται ότι θα διευρύνει τη συνδρομητική της βάση.

Σήμερα, οι συνδρομητές της Vodafone TV ανέρχονται σε 160.000 και στόχος είναι να φτάσουν το ορόσημο των 200.000. Η άνοδος τους δε, ήταν ραγδαία από το καλοκαίρι κι έπειτα, λαμβάνοντας ώθηση από το Disney+. Όπως ανέφεραν πρόσφατα τα στελέχη της Vodafone από τον Ιούλιο κι έπειτα η εταιρεία προσέθετε 5.000 νέες συνδρομές κάθε μήνα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.