Σιγή ασυρμάτου από το ΕΣΡ για τους… τυχαίους επιβάτες του ΟΣΕ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Σιγή ασυρμάτου από το ΕΣΡ για τους… τυχαίους επιβάτες του ΟΣΕ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Τι καταγγέλλει ο καθηγητής και μέλος του ΕΣΡ Γιώργος Πλειός.

Αναρμόδιο δήλωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την… προπαγάνδα με τους δήθεν τυχαίους επιβάτες στο τρένο που ήταν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής και μέλος του ΕΣΡ Γιώργος Πλειός, ο ίδιος έθεσε το θέμα, ζητώντας να βγει σχετική οδηγία, ωστόσο η απάντηση που πήρε είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

«Έθεσα στη συνεδρίαση του ΕΣΡ το θέμα να εκδώσει το Συμβούλιο οδηγία ώστε να αποφεύγονται οι αθλιότητες που παρατηρήθηκαν χθες σε ορισμένα κανάλια, όπως η εμφάνιση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ως “τυχαίων” επιβατών του τρένου προς Θεσσαλονίκη ή η αναστροφή των δεδομένων στον άξονα Χ σε γράφημα με δημοσκοπικά ευρήματα της δημοφιλίας του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έκανα με το επιχείρημα ότι καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο θα πρέπει να αναχαιτιστεί η παραβίαση της δεοντολογίας ειδάλλως ενδέχεται να μπούμε σε σκοτεινή περίοδο δημοσιογραφικών αθλιοτήτων που θα επηρεάσουν τη φυσιολογική προεκλογική διαδικασία», σημειώνει ο Γιώργος Πλειός και προσθέτει:

«Η απάντηση που πήρα είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ! Παρά το γεγονός ότι:

α) παλαιότερα εκδίδονταν παρόμοιες οδηγίες όπως ανέφερε και νομική συνεργάτης του Συμβουλίου και

β) πρόσφατα εξεδόθη από τον πρόεδρο του συμβουλίου παρόμοια οδηγία με αφορμή τις ειδήσεις σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, με τη σύσταση να μεταδίδονται προσεκτικά χωρίς υπερβολές.

Γιατί τα γράφω στον τοίχο του Facebook παρότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχω κάνει κάτι παρόμοιο από τη δραστηριότητα μου στο συμβούλιο ή στο πανεπιστήμιο; Διότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, διότι δεν θα βρείτε πουθενά επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα από το συμβούλιο και επειδή το Facebook είναι πλέον από τα ελάχιστα δημόσια πλαίσια στα οποία μπορώ να το κάνω».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.