Μιντιάρχης | Και πρόεδρος, και διευθύνων σύμβουλος, και νόμιμος ο «Λουδοβίκος» Ζούλας

Μιντιάρχης | Και πρόεδρος, και διευθύνων σύμβουλος, και νόμιμος ο «Λουδοβίκος» Ζούλας

«Εμφύλιος» στην ΕΡΤ αναφορικά με τον διπλό ρόλο του προέδρου.

Ένας μικρός εμφύλιος εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην ΕΡΤ καθώς σωματεία και εκπρόσωποι των εργαζομένων κατηγορούν για λουδοβικισμό τον Κωνσταντίνο Ζούλα. Ο λόγος; Διότι από τις 27 Μαΐου του 2022 αντικαθιστά τον Γιώργο Γαμπρίτσο (που παραιτήθηκε) και ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ενώ παράλληλα παραμένει πρόεδρος. Και, την περασμένη εβδομάδα ήρθε στη Βουλή ερμηνευτική διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, η οποία συμπυκνώνει τις αρμοδιότητες διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε αρχή ενός, ανατρέποντας το μέχρι χθες νομικό πλαίσιο (ν.4173/2013). Ε

πίσης η τροπολογία μεταβάλλει τη διάταξη του νόμου η οποία περιγράφει με σαφήνεια τι σημαίνει απαρτία στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ (όταν παρίστανται 4 τουλάχιστον μέλη, συμπεριλαμβανομένου οπωσδήποτε του διευθύνοντος συμβούλου.) Με τη ρύθμιση «λίγες ώρες πριν κλείσει η Βουλή, η κυβέρνηση πανικόβλητη προσπαθεί να νομιμοποιήσει τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΡΤ και τις αποφάσεις του κ. Ζούλα», υποστηρίζουν οι 7 ενώσεις εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση (ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΣΥΠΕΡΤ, Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ, ΣΕΚΟΧΕΡΤ, Σωματείο Σκηνοθετών/Διευθυντών Παραγωγής) και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της εταιρείας, σε ανακοίνωση τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επίμαχη πρακτική.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας αναφέρουν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που, ως άλλος Λουδοβίκος, ο κ. Ζούλας θεωρεί ότι αυτός είναι η ΕΡΤ και ότι χωρίς αυτόν και τις αποφάσεις του… το χάος. Μόνο που ο βασιλιάς είναι γυμνός και φτάνει να καταχράται την εξουσία του για να δυσφημήσει τους εκπροσώπους και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με άθλιους ισχυρισμούς που φυσικά δεν τολμά να διατυπώσει επίσημα… Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας ότι το Δ.Σ. καλείται το τελευταίο διάστημα να λάβει αποφάσεις με κόστος εκατομμυρίων ενώ βρισκόμαστε, ουσιαστικά, σε προεκλογική περίοδο. Καλέσαμε τον κ. Ζούλα και τα μέλη του ΔΣ να σεβαστούν στοιχειώδεις κανόνες πολιτικού fair play. Ο κ. Ζούλας έχει την απόλυτη ευθύνη για τη νόμιμη λειτουργία του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Είναι τουλάχιστον ανήθικο να επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στους εκπροσώπους των εργαζομένων που θέτουν ζητήματα νομιμότητας, όταν μάλιστα επιστρατεύτηκε η κυβέρνηση για να τα επιλύσει, με αιφνιδιαστική τροπολογία, λίγο πριν διακόψει τις εργασίες της η Βουλή….»

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΠΗΤ) συμπαρατάσσονται με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπροσώπους τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σπουδή της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΡΤ ώστε να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις της διοίκησής της. Μια νομιμοποίηση που δόθηκε μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής από τη Βουλή και ενώ υπήρχαν ισχυρές αντιρρήσεις από τους εργαζόμενους, τη στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές και οι όποιες αποφάσεις δεσμεύουν και τις επόμενες διοικήσεις».


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.