Μιντιάρχης | Πόσα εκατ. ευρώ απαίτησαν από τη Nova, Mega και ΑΝΤ1;

Τι τρέχει με τη Nova…

Tι αναφέρουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Η έντονη δραστηριότητα στον τομέα των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών αυτήν την περίδο δε θα μπορούσε να μην παρασύρει και τη Nova με την επενδυτική εταιρεία BC Partners να αποφασίζει να πουλήσει την United Group η οποία ελέγχει τη Nova στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης Αποcryptoγράφος του newsit.gr, o Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, ο οποίος διατρέχει διαφωνίες με τον συνεταίρο του στην United, τον Σέρβο δισεκατομμυριούχο Ντράγκαν Τσόλακ, πιστεύει πως η τρέχουσα στιγμή είναι ευνοϊκή για την πώληση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι Σαουδάραβες της Saudi Telecom Company (STC), η Iliad Group του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Ξαβιέ Νιέλ, και η Macquarie Group, η οποία είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στον ΔΕΔΔΗΕ, αναζητούν ευκαιρίες επενδύσεων στην Ευρώπη.

Οι Σαουδάραβες και η Iliad φαίνεται να είναι οι πιθανότεροι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της πορτογαλικής θυγατρικής του ομίλου Altice. Η Altice προβαίνει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων με σκοπό τη μείωση των χρεών της, και η CVC ήταν μια από τις εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την θυγατρική της στην Πορτογαλία, πριν αποσυρθεί από τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που ο Σταθόπουλος προχωρήσει στη μερική πώληση της United Group, η CVC φαίνεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Nova στην Ελλάδα, ενώ η Macquarie αναφέρεται ως υποψήφια για μια άλλη θυγατρική της Altice, την XpFibre, η οποία διαχειρίζεται δίκτυο οπτικών ινών στη Γαλλία. Τέλος, η STC έχει ήδη αποκτήσει περίπου 5% των μετοχών του ισπανικού ομίλου Telefonica και επιδιώκει περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.