Έβαλε τα γυαλιά σε όλους: H απίστευτη ατάκα της Πέγκυς Ζήνα για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τα είπε όλα (Vid)

Έβαλε τα γυαλιά σε όλους: H απίστευτη ατάκα της Πέγκυς Ζήνα για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια τα είπε όλα (Vid)

Ένα ζήτημα που κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε θέσει.

Τη νέα της συνέντευξη στο Κοσμοράδιο 95,1 και τον Τάσο Ριζόπουλο παραχώρησε μερικές ώρες πριν η Πέγκυ Ζήνα, η οποία -μεταξύ άλλων- τοποθετήθηκε και για το επίκαιρο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Όσα είπε δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα, καθώς η τραγουδίστρια έθεσε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε ρίξει στο τραπέζι.

«Ακούω με πλήρη κατανόηση και τις δύο απόψεις στο κομμάτι του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Έρχεται η παλιά κοινωνία και κάποια στεγανά με τα οποία μεγαλώσαμε πάρα πολλά χρόνια να βρουν την καινούργια κοινωνία. Κάποιες χώρες είναι πιο εξελιγμένες. Όλες οι θρησκείες αυτό πρεσβεύουν: την αγάπη. Η αγάπη και ο Θεός που πιστεύει ο καθένας είναι συγχώρεση, είναι αγκαλιά και σημαίνει δέχομαι τον άλλο όπως είναι, με την αλήθεια του. Δεν πρέπει να καταδικάζεις τον άλλο σε μια δυστυχισμένη ζωή. Εγώ είμαι στο ενδιάμεσο της κοινωνίας», είπε και συνέχισε:

«Όταν ο Παπακαλιάτης είχε κάνει τη σειρά ‘Δυο Μέρες Μόνο’ όπου είδαμε δύο γυναίκες που μεγάλωναν μαζί ένα παιδί, είχα ερωτηθεί για αυτό. Και τότε είχα πει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν συμφωνώ, γιατί η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη γι’ αυτό. Το παιδάκι τότε, πριν 10 – 15 χρόνια, θα αντιμετώπιζε προβλήματα στο σχολείο. Τα παιδιά αισθανόντουσαν μια διαφορετικότητα με την οποία δεν ένιωθαν καλά.

Τώρα μέσω παιδικών βιβλίων, μέσω σχολείων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της τηλεόρασης και των social media, το πράγμα έχει περαστεί, έχει εξελιχθεί. Καλό είναι να ακολουθούμε την κοινωνία. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ανεξαρτήτως φύλου θα πρέπει οι άνθρωποι που αγαπιούνται πραγματικά να μπορούν να είναι βάση νόμου μαζί. Να μοιράζονται την αγάπη τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, τη ζωή τους γενικότερα. Και να έχουν το δικαίωμα να μεταλαμπαδεύσουν αυτή την αγάπη και τη συντροφικότητα, σε οποιοδήποτε πλάσμα, είτε είναι ζωάκι είτε είναι παιδάκι. Γιατί όταν δίνεις αγάπη δεν γίνεται να κάνεις λάθος. Η αγάπη από μόνη της είναι εξαγνισμένη λέξη».

H ίδια, μάλιστα,  σχολίασε το πόσο δύσκολη είναι στην Ελλάδα η όλη διαδικασία της υιοθεσίας, γεγονός που ταλαιπωρεί και απογοητεύει χιλιάδες ζευγάρια: 

«Όσον αφορά την υιοθεσία, θα έλεγα ότι το κράτος, κατά την προσωπική, ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να κάνει πιο εύκολο το θέμα ακόμα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Είναι τρομερό το ότι ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά και που είναι χρόνια μαζί, είναι σύντροφοι και μπορεί να είναι η γυναίκα 52  – 53 χρονών, να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να υιοθετήσουν παιδάκι από τα τόσα παιδάκια που υπάρχουν στα ιδρύματα, πεταμένα, από νεκρούς γονείς, από ανεύθυνους γονείς, από ναρκομανείς γονείς, κακοποιημένα.

Είναι γεμάτα τα ιδρύματα και τα θυμόμαστε μόνο τις γιορτές! Και το κράτος κάνει δύσκολη την υιοθεσία. Γιατί ασχολούμαστε μόνο με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, όταν δεν γίνεται με τίποτα από ένα ζευγάρι φυσιολογικό; Το ξέρω από οικογενειακό μου περιστατικό. Μια θεία μου προσπάθησε πάρα πολύ με τον άντρα της να αποκτήσουν παιδάκι από ένα ίδρυμα. Από το Χαμόγελο του Παιδιού, από τα Παιδικά Χωριά, από κάπου…. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Η λύση τους ήταν μόνο να υιοθετήσουν ένα παιδάκι από την Αφρική».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.