Μιντιάρχης | Πόσα εκατ. ευρώ απαίτησαν από τη Nova, Mega και ΑΝΤ1;

Μιντιάρχης | Πόσα εκατ. ευρώ απαίτησαν από τη Nova, Mega και ΑΝΤ1;

Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων και πώς έφθασαν στη σύγκρουση.

Αθέατες πλευρές και παρασκηνιακές διεργασίες κρύβει η κόντρα που ξέσπασε προς ημερών μεταξύ της Nova και των καναλιών Mega και ΑΝΤ1.

Τα δύο κανάλια σχεδόν συντονισμένα επιτέθηκαν με ρεπορτάζ τους στη Nova και στη μητρική της United Group, κατηγορώντας τις διοικήσεις τους ότι δεν έχουν υλοποιήσει τις αρχικές τους δεσμεύσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα και πως η Nova είναι υπερδανεισμένη.

Κάτι που διέψευσαν κατηγορηματικά και με επιχειρήματα από τη συνδρομητική: ότι το επενδυτικό της πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά και πως η σχέση καθαρού χρέους προς EBITDA είναι μόλις στο 0,08x.

Ακολούθησε η αναστολή της μετάδοσης του Mega από την πλατφόρμα της Nova και όλα συνηγορούν ότι θα έχει σειρά και ο ΑΝΤ1.

Ως γνωστόν η Nova αλλά και οι άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες προσφέρουν τα ελεύθερα κανάλια στο πακέτο της προσφοράς τους προς τους πελάτες τους και πληρώνουν ένα ετήσιο τίμημα στα κανάλια, ανάλογα με την τηλεθέασή τους. Ως τώρα, η Nova πλήρωνε ετησίως στο Channel και στον ΑΝΤ1 περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο και επιπλέον διαφημιστικά έσοδα ανάλογα με τις εμπορικές συμφωνίες που είχαν συνάψει.

Ωστόσο την άνοιξη, τα δύο κανάλια ζήτησαν από τη Nova να υπερτριπλασιαστεί (!) η ετήσια αμοιβή τους και να ανέλθει στα 3,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, εκεί που η Nova έδινε έως 2 εκατ. ετησίως να δίνει 7 εκατ. ευρώ και για τους δύο. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τη Nova που, μετά και την απορρόφηση της Wind, προσπαθεί να πλασαριστεί εκ νέου στην αγορά και έχει αυξημένες δαπάνες, χρηματοδοτώντας προσφορές, αλλά κυρίως το αθλητικό περιεχόμενο για την προσέλκυση συνδρομητών.

Ένα κι ένα κάνουν… 7; Δύσκολο…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.