Μιντιάρχης | Γιατί δεν απεργεί η ΕΣΗΕΑ αφού… συμμετέχει;

Μιντιάρχης | Γιατί δεν απεργεί η ΕΣΗΕΑ αφού… συμμετέχει;

Προκαλεί ερωτήματα η στάση της.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση ότι «η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ) ενώνουν τη φωνή τους με την φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για βασικές διατάξεις του υπό ψήφιση νέου εργασιακού νομοσχεδίου».

Μάλιστα, πολύ ωραία. Ενώνει τη φωνή του ο δημοσιογραφικός κλάδος. Πώς όμως; Στα λόγια, πώς αλλιώς;

Συνεχίζει: «Μας βρίσκει απολύτως αντίθετους η ρύθμιση με την οποία ποινικοποιείται η υπεράσπιση της αποτελεσματικής άσκησης του απεργιακού δικαιώματος από τους απεργούς και τη συνδικαλιστική τους οργάνωση. Πρόκειται για μια ρύθμιση η οποία, σε επίπεδο κυρώσεων, είναι αυστηρότερη ακόμη και από τη ρύθμιση που περιείχε ο ν. 330/ 1976 και προσβάλει ευθέως τον πυρήνα του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος της απεργίας (άρθρο 23, παρ. 2 Σ)». Αφού, αγαπητοί δημοσιογραφικοί συνδικαλιστές, σας βρίσκει «απολύτως αντίθετους» το εν λόγω νομοσχέδιο που, ως συνεχίζει η ανακοίνωση «ακολουθεί την πεπατημένη της πλαστικοποίησης της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με μονομερή απόφαση του εργοδότη», γιατί δεν απεργείτε;

Έλα μου ντε. Γιατί η ΕΣΗΕΑ, που είναι και η κορυφαία εκ των ενώσεων που στελεχώνει την ΠΟΕΣΥ, αποφάσισε να μη μετάσχει στην απεργία, όπως τόσες άλλες και άλλες φορές;

Ρητορικό το ερώτημα. Όπως και μνημείο γραφικότητας η εν λόγω ανακοίνωση, που καταλήγει: «Ζητάμε απερίφραστα την απόσυρση της επίμαχης διάταξης ποινικοποίησης της απεργίας και την πλήρη διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του πενθημέρου και των προσαυξήσεων για εργασία έκτης ημέρας, Κυριακής και αργίας. Η ενημέρωση των πολιτών δεν σταματάει ποτέ και οι δημοσιογράφοι πρέπει να αμείβονται ανάλογα και δίκαια».

Καταλάβατε τώρα; Βρίσκονται σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα και των δημοσιογράφων αλλά ο δημοσιογραφικός κλάδος δεν απεργεί.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.