Άκαρπος ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1

Άκαρπος ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ligue 1

Τηλεοπτική… κρίση στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η Ligue 1 δεν φαίνεται να… προκαλεί το ενδιαφέρον που περίμεναν οι παράγοντές της καθώς δεν βρήκε αγοραστή για τις επόμενες πέντε σεζόν που έχουν τεθεί προς πώληση στη χώρα. Μια κατάσταση που αναγκάζει την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Γαλλίας (LFP) να διαπραγματευτεί ατομικά με ενδιαφερόμενους για να αποκτήσουν ένα από τα προσφερόμενα πακέτα.

Η τιμή πώλησης που σχεδίαζε η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Γαλλίας ήταν 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στόχος που φαίνεται να είναι πολύ μακριά, αφού δεν βρέθηκε αγοραστής παρά τις φήμες για το Bein Sports και για το Dazn.

Πλέον η LFP πουλάει δύο πακέτα για την πενταετία 2024-09. Τρεις αγώνες από κάθε αγωνιστική κόστους 530 εκατομμυρίων ευρώ και με έξι αγώνες (αλλά όχι τις πρώτες τρεις επιλογές) αξίας 270 εκατ. ευρώ ετησίως. Τούτο, απόρροια της κρίσης ανάμεσα στη Ligue 1 και του ιστορικού εταίρου του στη Γαλλία, Canal+, με τον εμβληματικό όμιλο να μη μετέχει στον αρχικό πλειστηριασμό. Πλέον οι Γάλλοι ποντάρουν σε Mediapro και Amazon για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μέχρι το επόμενο έτος, τα δικαιώματα ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Ligue 1 μοιράζονται μεταξύ της Amazon Prime, η οποία μεταδίδει επτά αγώνες σε κάθε αγωνιστική, και του Canal+, κατόχου των υπολοίπων δύο αγώνων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.