Eurovision Sport, νέο ευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι – και ελεύθερο

Eurovision Sport, νέο ευρωπαϊκό αθλητικό κανάλι – και ελεύθερο

Η νέα πλατφόρμα ΟΤΤ της EBU

Η EBU εγκαινίασε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ψηφιακής ροής, ενισχύοντας τη δέσμευσή της να ενισχύσει την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού σε αθλητικό περιεχόμενο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Eurovision Sport είναι η πρώτη υπηρεσία άμεσης μετάδοσης της EBU προς τον καταναλωτή και σηματοδοτεί τομή στη ζωντανή αθλητική μετάδοση. Χιλιάδες ώρες περιεχομένου πρόκειται να μεταδοθούν σε έναν ενιαίο ψηφιακό προορισμό – συμπληρώνοντας την υπάρχουσα κάλυψη που παρέχεται από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης – και προβάλλοντας κάθε δευτερόλεπτο μιας μεγάλης ποικιλία εκδηλώσεων.

Η Eurovision Sport θα συνεργαστεί με το δίκτυο των μελών της δημόσιας υπηρεσίας της EBU για να διασφαλίσει ότι το κοινό θα μπορεί να απολαύσει από άκρη σε άκρη την κάλυψη πολλών Ολυμπιακών αθλημάτων, από τον στίβο μέχρι τη γυμναστική, το σκι, την κολύμβηση και πολλά άλλα. Θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις από Παγκόσμια έως Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, διοργανώσεις πολλαπλών αθλημάτων και εθνικά πρωταθλήματα και θα είναι η πρώτη υπηρεσία αθλητικής ροής που θα παρέχει πραγματική ισότητα των φύλων σε όλο το ζωντανό αθλητικό της περιεχόμενο.

Μεταξύ της αρχικής σειράς αγώνων που θα μεταδοθούν στην ψηφιακή πλατφόρμα, η Eurovision Sport θα προβάλλει κάθε λεπτό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου αυτό το μήνα στη Ντόχα (2-18 Φεβρουαρίου), του επερχόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Διεθνούς Ένωσης Δίαθλου (7-18 Φεβρουαρίου) στην Τσεχία και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου τον επόμενο μήνα στη Γλασκώβη (1-3 Μαρτίου).

Η EBU συνεργάστηκε με τη Nagravision για την ανάπτυξη και τη λειτουργία της πλατφόρμας Eurovision Sport. Με στόχο την παροχή μιας μοναδικής υπηρεσίας για τους τηλεθεατές, η ανάπτυξη της πλατφόρμας έγινε με βαθιά έρευνα αγοράς για να διασφαλιστεί ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φιλάθλων, των μελών, των ομοσπονδιών και των χορηγών.

Η EBU διαχειρίζεται επί του παρόντος τα δικαιώματα ενημέρωσης για 14 αθλήματα για λογαριασμό των δημόσιων μέσων ενημέρωσης – παρέχοντας πάνω από 43.000 ώρες αθλητισμού ετησίως μέσω συμφωνιών με 28 διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες.

Το Eurovision Sport είναι προσβάσιμο τώρα μέσω του δικτυακού τόπου για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά – eurovisionsport.com – ως εφαρμογή για κινητές συσκευές android και iOS και tablet, και, αργότερα μέσα στο έτος, μέσω των Connected TVs και επιλεγμένων τηλεοπτικών καναλιών δωρεάν ροής με διαφημιστική υποστήριξη.

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.