Έφυγε ο «Παπέν» και θυμηθήκαμε την εφημερίδα «ΠΑΟΚτσής»

Έφυγε ο «Παπέν» και θυμηθήκαμε την εφημερίδα «ΠΑΟΚτσής»

Κατάφερε να σημαδέψει ανεξίτηλα τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Θλίψη στον ΠΑΟΚ για την απώλεια του γνωστού οπαδού με το ψευδώνυμο «Παπέν», στα 65 του. Ο κατά κόσμον Γιώργος Παπαδόπουλος ήταν από τους βασικούς συντελεστές έκδοσης της οπαδικής εφημερίδας «Ο ΠΑΟΚτσής», που μεσουράνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Η εν λόγω εφημερίδα πρωτοκυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου 1995 με προμετωπίδα το tagline «Eβδομαδιαία εφημερίδα των συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ». Ο  «ΠΑΟΚτσής» γραφόταν και κυκλοφορούσε από οπαδούς, διακινήθηκε από οπαδούς, συσπείρωσε, δίδαξε ΠΑΟΚ και αγαπήθηκε από μια τυχερή φουρνιά αναγνωστών του συλλόγου, αλλάζοντας ανεπιστρεπτί τον χάρτη των οπαδικών εντύπων.

Κατάφερε να σημαδέψει ανεξίτηλα τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τόσο έντονα, που ακόμα και σήμερα τις Παρασκευές περνώντας από κάποιο περίπτερο μπορεί ενστικτωδώς να τον ψάχνουν μάταια στα πρωτοσέλιδα.

Έφυγε ο «Παπέν» και θυμηθήκαμε την εφημερίδα «ΠΑΟΚτσής»

Σίγουρα στη ζωή παίζει πάντα ρόλο το timing. Ήταν η… σοδιά του κόσμου ΠΑΟΚ εκείνων των χρόνων, ο ρόλος και η κουλτούρα των συνδέσμων, τα επιμέρους άτομα, η εποχή, οι καταστάσεις: όλα μαζί αποτέλεσαν ένα κοκτέιλ εκρηκτικό που όμοιό του δεν υπήρξε. Το έντυπο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (χωρίς την προσθήκη επαγγελματιών) και απευθύνονταν προς αυτούς.

Παρά το χιούμορ όμως, την ευρηματικότητα, τις ατάκες, το χαβαλέ υψηλού επιπέδου, τη φοβερή ανάλυση στις σελίδες για μπάσκετ, μπάλα και ΑΣ, τον Πράκτορα, τον Αθηναίο και πολλές άλλες στήλες που είτε σοβαρά είτε πιο ανάλαφρα έγραφαν ΠΑΟΚτσήδικα 100%, ο κόσμος της ομάδας έχτιζε και ατσάλωνε τη νοοτροπία του διαβάζοντας τη θέση των Συνδέσμων του ΠΑΟΚ…

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.