Νέο μέτρο - βόμβα στο τραπέζι της Κυβέρνησης μετά το θλιβερό ρεκόρ των 4.696 κρουσμάτων

Νέο μέτρο – βόμβα στο τραπέζι της Κυβέρνησης μετά το θλιβερό ρεκόρ των 4.696 κρουσμάτων

Η ανησυχία είναι πλέον έκδηλη.

Μπορεί ο χειμώνας να μην είναι ακόμα εδώ, η σημερινή ανακοίνωση των 4.696 κρουσμάτων κορωνοϊού, όμως, καθιστά σαφές πως από επιδημιολογικής άποψης βρισκόμαστε αρκετές εβδομάδες μπροστά στις προβλέψεις.

Όπως είχε ήδη εκφραστεί ως φόβος από την επιστημονική κοινότητα, στην καρδιά του χειμώνα θα λάμβανε χώρα μία έκρηξη κρουσμάτων η οποία θα «γονάτιζε» το Εθνικό Σύστημα Υγείας -λόγω έλλειψης κλινών στις ΜΕΘ κυρίως- η οποία θα οδηγούσε την Κυβέρνηση στο να πάρει νέα, σκληρά μέτρα.

Δυστυχώς, η έκρηξη αυτή έλαβε χώρα πριν καν μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβρης. Σήμερα, το φράγμα των 400 διασωληνωμένων έσπασε, με 404 συμπολίτες μας να δίνουν τη δική τους μάχη στις ΜΕΘ.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με κυβερνητικούς κύκλους να αφήνουν να διαρρεύσει πως το σενάριο του νέου lockdown δεν είναι μακριά. Και μάλιστα lockdown που θα αφορά όχι μόνο στους ανεμβολίαστους, μα και στους εμβολιασμένους, μιας και πλέον πολλά από τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πολίτες εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις.

Αυτό που ανησυχεί τρομακτικά την Κυβέρνηση είναι το γεγονός πως οι συγκεντρώσεις στα σπίτια αποτελούν πλέον καθημερινότητα, ενώ ο ερχομός των Χριστουγέννων αναμένεται να δυσκολέψει την κατάσταση ακόμα περισσότερο. Η μαζική «έξοδος» των Αθηναίων τις γιορτινές ημέρες σε συνδυασμό με την συμφόρηση σε μαγαζιά και πολυκαταστήματα είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσουν σε νέα έξαρση του ιού, με τα νέα μέτρα να μοιάζουν μονόδρομος.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι -σαφώς- να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ένα νέο lockdown στις «κόκκινες περιοχές», οι οποίες αυξάνονται καθημερινά, με τους επιδημιολόγους να τονίζουν πως αν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι δεν μειωθούν άμεσα, το καθολικό lockdown θα είναι ο μοναδικός τρόπος να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.