500.000.000 δόσεις τους επόμενους μήνες: Η Pfizer αλλάζει τους κανόνες της πανδημίας και «τελειώνει» τον covid

500.000.000 δόσεις τους επόμενους μήνες: Η Pfizer αλλάζει τους κανόνες της πανδημίας και «τελειώνει» τον covid

Επιτέλους, γίνεται αυτό που όλοι περιμέναμε...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να επελαύνει σε πανελλήνιο (μα και παγκόσμιο…) επίπεδο, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ανεβαίνει με τρομακτικούς ρυθμούς, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο. Παράλληλα, παραμένει εξαιρετικά υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων, την στιγμή που οι συμπολίτες μας που χάνουν την ζωή κάθε 24ωρο είναι σταθερά κοντά (ή και πάνω) από τους 50.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς με την πανδημία να βρίσκεται σε συνεχή έξαρση, είναι σαφές πως… κάτι πρέπει να γίνει. Τα εξαιρετικά αποτελεσματικά εμβόλια μας προστατεύουν πάνω από 90% στο να νοσήσουμε σοβαρά και να χάσουμε την ζωή μας, όμως δεν αποτρέπουν το να κολλήσουμε και να μεταδώσουμε τον ιό, ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το πρώτο πολύ θετικό νέο, ωστόσο, είναι εδώ: όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής (5/11) δια στόματος Αλβέρτου Μπουρλά, η Pfizer ανέπτυξε ένα χάπι κατά του covid, το οποίο μειώνει κατά 89% τις πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως με ένα τέτοιο «όπλο» στην φαρέτρα της, η ανθρωπότητα αρχίζει να βλέπει πλέον ξεκάθαρα φως στο τούνελ. Απομένει (μέχρι τις 25/11) το αίτημα για έγκριση και αφού πάρε το πράσινο φως, θ΄αρχίσει η μαζική παραγωγή ούτως ώστε να είναι έτοιμες περισσότερες από 500.000.000 δόσεις μέσα στο 2022!

«Νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές», είπε μιλώντας στο CNN ο Μπουρλά, ο οποίος τόνισε πως θα μιλάμε για 50.000.000 θεραπείες τους επόμενους μήνες, καθώς «κάθε θεραπεία είναι για πέντε μέρες, δύο χάπια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ».

Αμήν και πότε…

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.