«Θα πάω σε ψυχίατρο»: Στη δημοσιότητα τα μηνύματα της μητέρας της Πάτρας με δημοσιογράφο

«Θα πάω σε ψυχίατρο»: Στη δημοσιότητα τα μηνύματα της μητέρας της Πάτρας με δημοσιογράφο

Κατά τη διάρκεια μετάδοσης της συνέντευξης της οικογένειας στη Ζήνα Κουσελίνη.

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών μίας οικογένειας στην Πάτρα. Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από την στιγμή που την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από εντολή εισαγγελέα δεκάδες σενάρια έκαναν την εμφάνισή του. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι γονείς των τριών κοριτσιών. Ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησαν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

Η εφημερίδα Πελοπόννησος φέρνει σήμερα στο φως έναν αποκαλυπτικό διάλογο που είχε η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου με δημοσιογράφο, στο Facebook, την ώρα που προβαλλόταν η συνέντευξη στο Star.

Στα μηνύματα η τραγική μητέρα αναφέρεται και στο σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και τα σενάρια που διακινούνται ότι η ίδια πάσχει από αυτό, Τονίζει δε, πως αν χρειαστεί, θα δεχθεί να εξεταστεί και από ψυχίατρο για το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Ο διάλογος της μητέρας των τριών με παιδιών με τον δημοσιογράφο:

Δημοσιογράφος: Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: Γιατί είναι καχύποπτοι!

Δημ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Δημ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Δημ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Δημ: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Δημ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Δημ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Το σύνδρομο Μινχάουζεν αποτελεί μία πλασματική κατάσταση ασθενείας κατά την οποία το άτομο προσποιείται ασθένεια, νόσο ή ψυχολογικό τραύμα με σκοπό να τραβήξει προσοχή ή συμπάθεια προς το πρόσωπό του. Το σύνδρομο Μινχάουζεν ανήκει στην ομάδα πλασματικών καταστάσεων ασθενείας με κυρίως σωματικά σημεία και συμπτώματα, ωστόσο οι ασθενείς συχνά έχουν ιστορικό επανειλημμένων νοσηλειών, ταξιδίων και δραματικών, εξαιρετικά απίθανων μυθοπλασιών από τις προηγούμενές τους εμπειρίες.

Μία άλλη μορφή του συνδρόμου είναι το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου το οποίο σχετίζεται με κακοποίηση ενός άλλου ατόμου, τυπικά ενός παιδιού, με σκοπό ο ασθενής να τραβήξει την προσοχή ή τη συμπάθεια των άλλων. Η πρόκληση συμπτωμάτων στο άλλο αυτό άτομο οδηγεί συχνά σε αχρείαστες διαγνωστικές και θεραπευτικές επεμβάσεις.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.