Πάτρα | Ίσως μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών

Πάτρα | Ίσως μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών

Η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο των τριών κοριτσιών μίας οικογένειας στην Πάτρα. Τα κορίτσια έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια δημιουργώντας πλήθος ερωτημάτων για την υπόθεση.

Όταν μάλιστα παρενέβη εισαγγελέας για τον θάνατό τους και την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα ανθρωποκτονιών τα σενάρια πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας. Η οικογένεια με δήλωσή της το βράδυ της Δευτέρας ζήτησε σεβασμό για το θέμα και τις όποιες δημόσιες αναφορές.

Ο καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η υπόθεση να μείνει ανεξιχνίαστη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτήν την στιγμή, μπορούμε να ξέρουμε μόνο τι δεν έχει συμβεί και όχι τι έχει συμβεί».

Ο κ. Νταβλούρος μιλώντας για το ιστορικό του τελευταίου παιδιού της οικογένειας, σημείωσε πως «αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο απινιδωτής στην μικρή Τζωρτζίνα, δεν έχει καταγράψει μια επικίνδυνη, θανατηφόρα αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν τον θάνατο».

«Στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα, παρά τις ιστολογικές, τις τοξικολογικές και τις εξετάσεις DNA. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όπως είπε «ένας προγεννητικός έλεγχος το πιθανότερο είναι να μην μας βοηθούσε να βρούμε κάτι, εκτός εάν κάποιος στην οικογένεια είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα».

«Δεν είναι κληρονομικές όλες οι γονιδιακές παθήσεις. Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Ποσοστό έως 30% των θανάτων παιδιών και νέων, παραμένει ανεξιχνίαστο σε όλον τον κόσμο» είπε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.